Comodo vill inte bli aktivt??

Installerade nyligen comodo firewall. Hade zonealarm tidigare.

I huvudfönstret står det “the network firewall is not functioning properly”?

Det verkar som att han inte hittar någon anslutning att bevaka (inga nätverkshändelser alls)? Han kan inte heller se vilka processer som körs på datorn när ja klickar att ja vill ha den infon.

Känns som att det bara ligger och inte gör nånting alls programmet…

Har datorn ansluten direkt till lan-uttaget i väggen, så de e ingen router inblandad.

Vad kan vara fel?

Hej & välkommen.

Är inte bekant med detta problem, men en tanke har jag: kan det finnas någon konflikt med att ZA inte är ordentligt avinstallerad? Har du städat registret med t.ex. CCleaner? Kanske kan det hjälpa att avinstallera CFP, städa med CCleaner, starta om och därefter installera CFP på nytt.

LA

Kan ju vara värt ett försök… Vågar man låta ccleaner rensa i registret eller finns de nått man kan göra så den inte går på så hårt? Funderar också på om mitt avast kan krocka på någe sätt?

Du bör kanske göra en backup på registret. Det finns inga garantier för vad städprogrammen kan göra, även CCleaner tillhör de snällaste.

Vore märkligt om avast utgjorde ett problem, men det går ju att avaktivera tillfälligt för att se om det blir någon skillnad.

LA

Hej, jeg har haft Commodo og avast kørende sammen nu i 2 år uden problem og der har aldrig været någon konflikt dem imellem, så det er ikke der dit problem ligger.
Mvh.Jens :wink: