Comodo kérdés

Ki mivel használja a Comodo-t? Melyik részét használja ki? Például a tűzfal melyik vírusirtóval jó? Vagy melyik spyware kereső/irtó tehető hozzá? Mit gondoltok melyik a legjobb spyware kereső/irtó ill. vírusirtó? “Biztonsági” konfigot is írhattok.

üdv!

Én nem tudok Biztonsági konfigot írni neked de én személy szerint Nod32 használok a A Comodo Firewallhoz. Plusz SUPERAntiSpyware Free Edition-ont ez nem állandó védelmet biztosít csak kereséshez használom. Eddig bevállt.

szia

én tűzfalát,meg a vírusirtó részét is használom a comodonak,meg én is a superantispyware-t mellé

Sziasztok!
Nekem Tűzfal ami szinte kezdetektől megy és még nem csalódtam benne, még a Dragont használom amiben a portable-t hiányolom. Van tudom csak nem lehet " auto update "

Na ez is megdőlt már nem használom a Dragont töröltem ment a kukába. Isten mentsen a portable van de nem fejleszthető és ha befagy azt nem lehet csak hideg inditással :frowning: borzalom és nem nyit meg rengeteg oldalt nem kinlodtam törltem.

Sziasztok!

Nem tudom hogy jó helyre írok-e de jó lenne valahogy eljuttatni a fejlesztőkhöz a problémámat.

A gondom az az hogy 47%-os töredezettségű a vinyóm és nem tudom rendesen töredezettségmentesíteni mert a Comodo 3,4 MB karantén és egyéb fájltöredéket használ de ezernyi helyre szétszórva.
A baj ezzel az hogy nem áthelyezhetőek. Így a Comodo is baromira lassul és a lemezt sem tudom helyre rakni csak ha kiveszem a gépből és egy másik rendszer alatt rakom rendbe, bár abban sem vagyok biztos hogy azt lehet.
A megoldás az lenne hogy a Comodo lefoglalna magának 100-300 MB állandó és folytonos helyet magának a lemezen amihez a gép nem nyúlhat. Így a Comodo is gyorsan futhat és én is meg tudom csinálni a karbantartást.

Ha rossz helyre írtam, akkor légyszi valaki tapasztaltabb fórumozó adja tovább a megfelelő témába, mert szerintem ez egy lényeges probléma

Kedves Fórumozók!

Ma kezdtem el használni a COMODO Internet Security Premium programot. Nagyon szimpatikus elsőre, de picit bonyolultnak is tűnik. Mit jelent az Antivírus beállításánál, hogy “valós idejű” és, hogy “állapottartó”? Alapértelmezésben az utóbbi van beállítva.
Hasonló kérdés, hogy a tűzfal beállításánál mi a tanuló mód?

Jól tudom, hogy a CIS Premium ingyenes?

Még egy utolsó kérdés: A HIPS-t érdemes bekapcsolni?

Köszönöm!

A Comodo Internet Security Premium csak akkor Premium, ha aktíválod a GeekBuddy-t és ez a GeekBuddy nem ingyenes csak 30 napig. Ez arra jó, hogyha valamivel elakadsz, akkor Comodóék segítenek. Én úgy is állítottam be, hogy mikor valamit detektál, ne mint jelenjen meg az az ablak (Geekbuddy…), hanem azt választottam ki, hogy “Magam tisztítom meg” és bejelöltem, hogy többet nem mutassa az ablakot.
Nem bonyolult, csak egy kissé kell érteni hozzá, amikor valami megjelenik. Telepítéskor be van jelölve, hogy a lehetőleg legkevesebb riasztását mutassa, de vannak olyan telepítők vagy Uninstall-ok, amit nem tud beazonosítani és akkor megkérdezi, hogy mit csináljon vele. Általában mivel a felhasználó legtöbbje nem tudja mit kell kezdeni, akkor mindig a megfelelő műveletnél mellé zárójelbe teszi a Comodo által ajánlott műveletet és akkor arra kell klikkelni.

A valósidejű védelem azt jelentene, hogy már detektáláskor karanténba helyezi a fertőzött fájlt, viszont az Állapottartó, csak akkor helyezi karanténba, mikor a fertőzött fájl futni akar Windows alatt, de ha nem fut, akkor ott hagyja a rendszerben és gépvizsgálatkor majd kitörli.

A HIPS az a Host Intrusion Detection System tehát behatolás elleni védelem, ez figyeli a Windows alatt levő eseményeket, ablakocskák felugrását, billentyűzetet, egeret, mindent. Ezek a beállítások megvannak a HIPS-nél, mikor ott a beállításokat nézed.

Együtt futnak: Comodo Internet Security + Spybot Search and Destroy. Jelnleg a Comodo 6… verziója. Minden rendben, eddig 9(!) filet helyezett karanténba.