CIS Antivirus does not scan the navigation with Firefox and others browsers

A. THE BUG/ISSUE:

  1. What you did:When I run the malicious link in the Firefox 8.0 and Chrome 16.0.912.63 m, CIS antivirus not detects malicious iframe, malicious script files and the page is loaded (correct would be to warn and block).
  2. What actually happened or you actually saw: The malicious page is loaded (correct would be to warn and block).
  3. What you expected to happen or see: I expected this page is warned and blocked and no loaded.
  4. How you tried to fix it & what happened: nothing to do.
  5. If a software compatibility problem have you tried the compatibility fixes (link in format)?: not apply
  6. Details & exact version of any software (execpt CIS) involved (with download link unless malware): Firefox 8.0 and Chrome 16.0.912.63.m
  7. Whether you can make the problem happen again, and if so precise steps to make it happen: run the malicious link with malicious iframe in the Firefox and Chrome
  8. Any other information (eg your guess regarding the cause, with reasons): no

B. FILES APPENDED. (Please zip unless screenshots).:

  1. Screenshots of the Defense plus Active Processes List (Required for all issues): attached
  2. Screenshots illustrating the bug: not appended
  3. Screenshots of related CIS event logs: attached
  4. A CIS config report or file: not appended
  5. Crash or freeze dump file: not appended
  6. Screenshot of More~About page. Can be used instead of typed product and AV database version: attached

C. YOUR SETUP:

  1. CIS version, AV database version & configuration: CIS version 5.9.219863.2196, Internet Security config, Firewall, Fefense+ and Antivírus default, database 11076
  2. a) Have you updated (without uninstall) from a previous version of CIS: yes
    b) if so, have you tried a clean reinstall (without losing settings - if not please do)?: yes
  3. a) Have you imported a config from a previous version of CIS: yes
    b) if so, have U tried a standard config (without losing settings - if not please do)?: yes
  4. Have you made any other major changes to the default config? (eg ticked ‘block all unknown requests’, other egs here.): no
  5. Defense+, Sandbox, Firewall & AV security levels: Defense+ (security level), Sandbox (active), Firewall (security level), AV (security level)
  6. OS version, service pack, number of bits, UAC setting, & account type: Windows XP Professional SP2 32 bits Admin
  7. Other security and utility software currently installed: no
  8. Other security software previously installed at any time since Windows was last installed: Avast
  9. Virtual machine used (Please do NOT use Virtual box)[color=blue]: no

[attachment deleted by admin]

CIS does not have a so called web shield. That is by design.

Comodo does not believe in having various shields. They only make a computer slower. It is Comodo’s believe that detection on disk or memory access is sufficient.

That makes your comment an item for Wishlist - CIS rather than a bug report.

And the item in the antivirus settings, “do not scan script files larger than (MB)” ?

See the picture attached in this post.

[attachment deleted by admin]

Thank you very much for your report in standard format, with all information supplied. The care you have taken is much appreciated by Comodo, and will increase the likelihood that this bug can be fixed.

Developers may or may or may not communicate with you in the forum or by PM/IM, depending on time availability and need. Because you have supplied complete information they may be able to replicate and fix the bug without doing so.

Moved to Verified.

Many thanks again

Dennis