Witam!
Chciałem się zapytać czy antywirus, który jest w najnowszym Comodo Internet Security (6) jest wystarczającym zabezpieczeniem ? Warto doinstalować np: mbam ?
Moje pytanie wynika z tego iż przeczytałem że CIS to świetny Firewall, natomiast już gorszy jeżeli chodzi o spełnianie roli antywirusa.
Z góry dzięki i pozdrawiam !
szczerze ? mysle ze watpie. sam osobiscie nie uzywam ( windows 2008 r2 nie przyjmuje comodo, lub inaczej, comodo nie lubi win 2008 ) ale nie widze sensu aby ladowac w system dodatkowe zabezpieczenia. podczas seksu, nie warto np. zakladac gumke sobie i kobiecie, a do tego smarowac sie zelem plemnikobojczym i faszerowac tabsami …
druga sprawa. internet to smietnik. i kazdy moze pisac co mu sie podoba ( wlaczajac osobe ktora to pisze. )
a av w najnowszej wersji to kontynuacja tego co bylo w 5. mysle ze waptpie, aby comodo porzucilo ( podobno dobry ) antywir z 5, i zaczelo robic nowy do 6.
najlepszym antywirem, to wlasna glowa i zdrowy rozsadek ( w 90% przypadkow wystarczy )
poszukaj za roznymi stronami gdzie beda rozne testy av i zobacz jak wypada comodo. bo tutaj ofc kazdy bedzie zachwalal ( co jest zrozumiale )
Dzięki wielkie za wyczerpującą odpowiedź ;] Bardzo ciekawe porównanie
Myślę że pozostanę przy comodo bez instalacji mbam.
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam !