CIS 6.2.285401.2860 vs Comodo Dragon

Merhaba arkadaşlar.

CIS 6.2.285401.2860 sürümünü ve Comodo Dragon 28.0.4.0 yükledim. Fakat hem dragon hemde chrome 'un son versiyonları CIS 'ın virtual özelliği ile çalışmıyor. Arka planda görev yöneticisi ile çalıştığını görebiliyorum birkaç defa görevleri sonlandırıp tekrar denemem bir sonuç almam için yeterli olmadı. IceDragon ve diğer internet tarayıcılarında bu gibi bir problem ile karşılaşmadım.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar :-TU

Windows 8 64-bit latest updates*

Bende gayet stabil çalışıyor bir sorun göremedim… Dragon’u Revo ile kaldırıp tekrar deneyin sorun çözülecektir umarım

Tesekkürler

Merhaba Yiğido hemşerim :slight_smile:

Comodo 'yu ve diğer bütün programları kaldırdım ve yeniden kurdum ama sonuç aynı. Diğer bütün tarayıcılar çalışırken chrome 28 ve dragon 28 latest versiyon tarayıcının her ikiside arka planda çalışıyor görünüyor ama arayüzleri masaüstünde belirmiyor.

Ancak her iki program görev ymneticisi ile sonlandırılmayıp. Takribi 10 dk. beklenilmesi halinde arayüz masaüstünde açılıyor ve her şey normal görünüyor.

Dragon yada chrome normal çalıştırıldığında görev töneticisinde birden fazla dragon.exe ve chrome.exe görünürken sanallaştırma çalıştırması ile sadece bir tane dragon yada chrome.exe görev yöneticisinde beliriyor.

Ama işlem sonlandırılmaz ve takribi 10 dk. beklenirse diğer dragon.exe ve chrome.exe 'ler çalışınca programlara ait arayüzlerde beliriyor.

Anladığım kadarı ile burada süreç ile ilgili bir akış sorunu var.

GeekBuddy ile sistem destekten yardım aldım ve onlarda soruna şahit oldu. İncelenip bir geri dönüş olacağı söylendi ama sadece ben mi bu sorunu yaşıyorum başka karşılaşan yok mu ?

bende CD ve CID kullanıyorum ve görev yöneticisinde birden fazla gözüküyorlar…sanal olrakta çalıştırabiliyorum…soruna başka kimsede görmedim ama Geekbuddy ile temasa geçmeniz doğru olmuş :-TU sorun büyük ihtimalle sizin Pc’de ???

Merhaba hemşehrim.

Evet bu durumda benim pc’de sorun olabilir ama neden diğer tarayıcılar (ie, firefox, icedragon, opera, waterfox) sanal ortamda çalışabiliyor iken chrome ve dragon çalışmıyor ? İşte bana mantıklı gelmeyen durum bu :cry:

şimdi eski sürüm bir dragon bulup tekrar deneyeceğim eğer çalışırsa sorun comodo ile yeni verisiyon arasında demektir. :-La

Sisteminize bakım uyguluyor musunuz ?

Comodo Dragon 27.2.0.0 kurdum ve sanal ortamda çalıştığını fark ettim yani sorun yok.

Bu durumda sorun benim pc’de değil versiton 28 ile comodo sanallaştırma arasında gerçek manada bir sorun var. Bu bilgisayarda ki işletim sistemi versiyonundan tutunda mevcut fiziksel ram miktarına kadar herşey buna sebep olabiliyor olabilir.

Yani hemşehrim senin işletim sistemin ile benim işletim sistemleri aynı olmayabilir.

İşletim sistemim : Windows 8 64-bit (en son güncellemeleri içeriyor)

Şimdilik sorunsuz olan versiyonu kullanacağım ama GeekBuddy tarafından e-mail’ime gelecek olan geri bildirimide ayrıca sizinle paylaşacağım.

Saygılar.

Ne gibi ?

bende sanal olarak sorunsuz çalışıyor CD v28 88) benim sistemim Win7-64 bit belkide bu yüzden olabilir…sorununuzu ingilizce olarak İngilizce forum sayfasına yazarsanız hemen ilgileneceklerdir belki bir hata varsa çabucak düzelecektir sorununuzu burada

https://forums.comodo.com/bug-reports-cd-b205.0/

bir konu açarak ingilizce olarak belirtin

saygılar…

sistem bakım araçlarıyla ? örneğin CCleaner ? ama bunları zaten Geekbuddy yapmıştır diye umuyorum

CCleaner kullanıyorum dns ön belliği de dahil herşeyi temizliyorum ama sonuç aynı !

Şimdi Comdo Dragon 27.2.0.0 'a ait dragon.dll dosyasını Comodo Dragon 28.0.4.0 'ın kurulu olduğu dizindeki dragon.dll dosyası ile değiştirdiğimde Comodo Dragon 28 sanal ortamda çalışıyor fakat exe ve dll uymsuzluğundan dolayı arayüzde bozulmalar oluyor.

Bence comodo ve google firmaları bu konuyu biraz daha irdelemeli bir sorun var ve anladığım kadarı ile bu herkesi şu anda etkilemiyor. Ama bu sorunun göz ardı edilmesi gerektiği anlamınada gelmiyor.

Ben bir yazılımcı değil ama bir sistem uzmanıyım. Yazılımlar ve işletim sistemleri üzerinde etkin bir deneyim sahibiyim. Bu durum beni yıldırmayacaktır elbette ama sırf yüzden en son versiyon sürümleri kullanamamak benim gibi birisi için biraz eziyet olacak.

Saygılar.

Aslına bakacak olursanız benim comodo 'yu kullanama sebebim sanallaştırma teknolojisine sahip olmasıdır. Bir müddet sandboxie gibi yazılımları kullanacağım bu durumda ama sırf bunun içinde bu yazılımlara ayrıca para kaptırmayıda düşünmüyorum.

Sorun halledilecektir ben Comodo geliştiricilerine güveniyorum :viva:

Elbette çözülecektir zaten bu durum ile ilgili en ufak bir kaygım yok işte sorunun çözüm süresinden endişe ediyorum o kadar.

Her zaman comodo ürünleri bir numaradır :rocks:

Evet Comodo Türkiye e-mail gönderdi.

Sorun ile ilgili Comodo bu hata ile ilgili çalışma yapmaktadırç Güncelleme ile bu sorun giderilecektir.Comodo Dragon 28 versiyonundan önceki versiyonları kullanırsanız bu sorunu yaşamayacaksınızdır.

Bu durumun artık güncelleme ile düzeltileeğini öğrenmem içimi rahatlattı. Teşekkürler Comodo Türkiye :110:

çözülecek olmasına sevindim…ancak bir bug olsa bende kullanamazdım bir anlam veremedim ??? neyse teşekkürler Comodo Devs :-TU

Bu durum daha çok win8 64-bit için geçerli olabilir.

belkide

Engma Protector kullandım onun sanallaştırmasıda bazen win7 64-bit üzerinde çalışırken aynı dosya Win8 64-bit üzeinde çalıştırmıyordu. Buda onun gibi birşey olmalı.