CAVS 2.x

Arki láttam nyitottál egy kérdéssel kapcsolatban egy témát.:slight_smile: Én úgy tudom(azt olvastam valahol ezen a fórumon), hogy újratervezik a motorját az antivirusnak, mert hát ugye elég rendszerigényes, és lassú a keresése. Ezt szeretnék kijavítani. De majdcsak mondanak valami konkrétabbat a topikban. :wink:
Én már nagyon váro a véglegest, bétát feltettem a gépre, és nagyon kellemeset csalódtam benne. Bár hosszabb ideig még nem használtam, és nem a legreálisabb a tesztkörnyezet, mert az a vinyó tesztgépnek van, és csak minimális programok, és semmi driver nincs rajta. Ennek ellenére elég stabilnak tűnt, és nagyon tetszett mind a menürendszer, mind a fícsörök, amik benne vannak. 260 ezres adatbázisa elég kicsi még, de amint hozzájutok valamilyen mintához, azonnal küldöm a labornak. :slight_smile:

Most leginkább az érdekel, hogy vajon mire várnak még, mért nem adnak ki teljes verziót. Komoly problémát okozó jelentést nem tett senki, így ideje lenne már kiadni normális verziót (még ha nem is ismer fel minden egyes virnyákot).

Ebben(https://forums.comodo.com/cavs_beta_corner/still_beta-t12135.0.html) a topikban van egy kis info, valamint egy idézet Melihtől:

“october is a month you should expect a new beta of the CAV (hopefully… so don’t hold me to it if we can’t make it then :slight_smile: )… we are hoping that this beta will be very close to the final version.”

Ha jól értelmeztem valós mondandójukat, a 2.-ből sem várható teljes kiadás, de inkább a 3.x verzióból. Vista támogatás egyelőre nincs - ez azért meglep, mert a tűzfalat azért már arra is gyúrják.

Igen, én is így értelmeztem. Mondjuk mindegy hogy milyen szám van a neve mellett, ha jó lesz, és a tervezett hónapra(októberre) készen is lesz. Vista támogatás kihagyása engem nem érint, bár gondolom sokakat igen.

Szia ! szeretném megkérdezni, hogy mivel a tüzfal magyarositását is Te csináltad és nagyon szupi lett, nem tudod tervezik a fejlesztök a virusirtó magyarositását is ?? ha igen akkor TE csinálod ???
Meg a H.IP.S. funkcio az mit takar tulajdonképpen ?? elmagyaráznád pár szoban

Elöre is köszönöm.
Üdvözlettel Jenei László

Kedves tabilaci!

A több nyelven való elérhetőséget a 3.x verzió előtt nem tervezik, az pedig valószínűleg nem fog mejelenni idén :|. Sajnos az sem biztos, hogy a 3.x verziónál lesz ilyen lehetőség, de mindenképpen közlöm a nagyérdeművel. Az egyelőre egyáltalán nincs megállapítva, hogy ki csinálja a fordítást: valószínűleg elvállalnám, de még nincs téma sem róla.
Ha a HIPS-t nagyon leegyszerűsítve kívánnám leírni: a szűz gépen levő fájlok biztonságosnak tekintettek, ezért kérdés nélkül futtathatóak, a többi futtatása előtt pedig mindig megerősítést kapsz. Pl. Calc.exe (számolódép) elindítása egy kattintásra megtörténik, de ha letöltesz valamilyen külsős számológép programot és azt indítod el, akkor kattintás után még rákérdez a HIPS-t biztosító program, hogy tényleg futtatni akarod-e. Mondjuk ez azon kivül, hogy véletlenül kattintasz valamire, az ellen is védelmet nyújt, ha rosszindulatú program bemásolja magát - példánál maradva - a számológép exe fájlja helyére. A HIPS listák sajnos egyik programban sem túl nagyok, így néhány alap alkalmazás is rákérdezéssel indítható el, de folyamatosan bővül a biztonságos lista.

Üdv:

Arki

Nagyon nagyon szépen köszönöm a kimeritö választ…
Én már nagyon várom a végleges CAVS verziot…Nekem nagyon tetszenek a Comodo programot most is azokat használom Firewall+CAVS + Boclean és lekopogom nincs semmi problémám velük…

Mégegyszer kösz az infokat Arki…

Sziasztok!
Tudna-e valaki segíteni abban, hogy mi a kánya baja lehet a CAV legutolsó bétájának, illetve verziótól függetlenül magának az antivírus proginak a gépemen futtatott liteweb progival? Nincs semmilyen alarm,sem bármilyen figyelmeztetés,de ha felrakom az antivirus progit,akkor onnantól nem tudom elérni a webszervert,uninstall után minden ok.Van valakinek vmi használható 5lete a probléma elhárítására?
Csimi