BOClean Anti-malware

Hejsan!
Någon som har erfarenhet av BOClean Anti-malware?
Vad gör produkten? Är den lättarbetad? Är den tillförlitlig elr behövs andra program?

Hej hjotron,

Jag är inte riktigt säker, men jag tror BOClean funkar som real-time protection, och meddelar om man öppnar en infekterad fil och hindrar den från att köra. Enligt Comodo ska den även ta bort filen som är infekterad och sakerna de lämnar i registret. Tar ungefär 12 MB RAM.
Jag rekommenderar att du även har Ad-aware 2007 och/eller Spybot Search & Destroy, då BOClean inte kan scanna efter infekterade filer. Och givetvis ska du ha ett Anti-virus och en brandvägg med.

Ragwing

Jag har Alvira antivir, spybot som jag scannar med en gång i veckan, ad-aware som jag oxå scannar med en gång i veckan, kör CCleaner ibland, har oxå AVG anti-spyware som jag scannar med ibland…
Dock använder jag bara windows egen brandvägg…

Om du bara använder Windows brandvägg, rekommenderar jag att du skaffar en bättre, till exempel Comodo, då Windows brandvägg inte skyddar mot någonting.

Ragwing

Kan du engelska så kan du ju läsa mer om programmet här:

http://www.comodo.com/boclean/boclean.html

Och programmet är ett “installera och glöm” program ;D, det ligger o bakgrunden och övervakar, så programmet är mycket lättarbetat.

Officiellt så kan man ej scanna filer med programmet, men det går att dra en fil och släppa det på programmets fönster så scannas den. Jag har ej testat denna funktion, men enligt forumet så är det en funktion som installerades för beta-testare, men funktionen blev kvar.

Tillsammans med Comodo BOClean använder jag Comodo Firewall, avast! antivirus, och AVG Antispyware (betalversionen) för att skydda mig. Sedan brukar jag ibland scanna datorn med SUPERAntiSpyware och a-squared free.

Ja, att Windows brandvägg ej skyddar mot någonting kan man se i denna tabell:

http://www.matousec.com/projects/windows-personal-firewall-analysis/leak-tests-results.php

Det är ett skrämmande resultat, men samtidigt:

https://forums.comodo.com/computer_firewalls/shields_up_test_surprise-t10737.0.html

Är XPs brandvägg så genomrutten?

/LA

Lite sent svar, men ändock…BOClean med sina defaultinställningar körde totalt sönder hela min TCP/IP-stack i datorn och gav mig tunga problem. Detta är något som också finns vidimerat i trådar på forumet. Så att “installera-och-glömma-bort” vetefan om det är ett så bra råd. Kommer inte ihåg 100% hur inställningarna ser ut, men jag har för mig det finns en ruta eller nåt där man bockar i om man vill att progget skall fingra på TCP/IP-inställningarna också. Den rutan skall man alltså inte ha ibockad!