Antywir szaleje...

Witam. Dzisiaj COMODO Antyvirus zaczął szaleć… Nie wiem czym jest to spowodowane, czemu akurat dzisiaj, niczego nowego nie instalowałem itd. Otóż cały czas wpiernicza się ze swoimi alertami o zainfekowanym pliku… W większości przypadkow nawet nie widzę co to za plik, ścieżka dostępu jest tak długa, że nie mieści się w okienku i nigdzie nie widać co on niby znalazł (gj developers). Co któreś tam okienko pokaże mi jakąś krótką pełną ścieżkę do pliku i widzę np. firefox.exe, PowerPoint.exe… Poziom heurecystyki ustawiony na niski, a mimo to pluje się o jakieś losowe pliki które na 100% są czyste, bo jakże inaczej… Bez jaj, teraz mi wyskoczył nVidiaControlPanel jako szkodliwy element… Wszystkie elementy wykrywane są jako Virus.Win32.Parite.Gen@losowynumer. W polu więcej informacji: Niedostępny. Debilem nie jestem, nie klikam byle czego i jak mi COMODO jakiś komunikat wywali to czytam o co mu znowu chodzi. Teraz jestem zmuszony do wyłączenia modułu antywirusa bo nie da się pracować z tym badziewiem, nie będę ciągle raportował albo dodawał plików do zaufanych. Mam pewność, że komputer jest czysty, zresztą nie jest podłączony do sieci cały czas tylko do określonych celów, szczerze wątpię żeby przyplątał się jakiś wirus, więc nie wiem skąd on tyle zainfekowanych plików znajduje… Już odinstalowywałem COMODO, puszczałem ComboFixa, zdaje się, że nawet nie wywalał więcej niż kilka plików, w tym ze 2 złe skróty do programów… Zainstalowałem znowu COMODO, aktualizowałem bazę i sytuacja się powtarza. Wie ktoś o co chodzi, co jest nie tak? Używam COMODO od dłuższego czasu, nie bez zastrzeżeń no ale do tej pory był skuteczny a teraz… bo beznadzieja po prostu…

Virus.Win32.Parite.Gen[at]losowynumer
Ten "losowy numer" jest bardzo ważny. Podaj pełną nazwę.

Aby zobaczyć pełną ścieżkę wystarczy przytrzymać kursor na niej i mieć alert na wierzchu (kliknąć na niego).

Przeanalizuj któryś z zainfekowanych plików na virustotal: virustotal.com

Podaj raport, a Combofixa tak sobie nie radziłbym używać, samo narzędzie może być potencjalnie niebezpieczne.