Author Topic: CIS och Sandboxie  (Read 9906 times)

Offline KalleB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
CIS och Sandboxie
« on: June 27, 2009, 10:03:54 AM »
Jag använder Sandboxie som ett extra skydd när jag är ute på nätet. Har tidigare haft PCTools och Avast som antivrusprogram tillsammans med Sandboxie utan några som helst problem. Bytte när CIS kom på svenska, ver 3.9.95478.509, och då dök ett irritationsmoment upp. Då och då "hänger" Internet Explorer sig när jag ska starta den i Sandboxie. Sidan kommer upp och texten "Ansluter" visas men sedan är det stopp. Aktivitetshanteraren och Sandboxiekontrollen visar att IE är igång. Stoppar jag IE och åtestartar går allt igång som det ska. Så småningom hittade jag ett samband: Det här inträffar varje gång Comodo har daterat upp virusdatabasen. Är IE igång när virusdatabasen dateras upp fungerar allt som det ska, men kopplar jag ner IE kommer felet när jag ska starta IE på nytt. Startar jag IE utanför Sandboxie fungerar allt normalt. CIS använder tydligen IEs inställningar under uppdateringen och man får ju misstanken att CIS då ställer om något som Sandboxie inte kan hantera när IE ska startas. Har någon en ledtråd som jag kan börja nysta i? Kommer att söka också på Sandboxies forum.

Offline KalleB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re: CIS och Sandboxie
« Reply #1 on: June 29, 2009, 06:27:49 AM »
Har sänt frågan till Comodos forum och där har man bekräftat att felet finns:

http://forums.comodo.com/anti_virus_bugs/cis_and_sandboxie-t41810.0.html

Frågan är också ställd till Sandboxies forum men där fins ännu inget bra svar:

http://www.sandboxie.com/phpbb/viewtopic.php?t=5619

Offline JoWa

  • Humanist
  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 6514
  • I believe in doubt.
    • Evolutionary history of life
Re: CIS och Sandboxie
« Reply #2 on: June 29, 2009, 07:00:57 AM »
Då får vi hoppas att detta problem löses snart. :)
Ubuntu 21.10 | Firefox 93β | HTTPS Only Mode | Privacy Badger
Forum Policy | Comodo Product Help

Offline KalleB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re: CIS och Sandboxie
« Reply #3 on: July 07, 2009, 12:24:54 AM »
Hoppas kan man ju alltid, men ännu har inget hänt. Uppgraderingen till 3.10 gav ingen förbättring. Det händer fortfarande varje gång man har fått ett ballongmeddelande om uppgradering. Däremellan kan man se att databasen uppgraderats, det tycks ske en gång per timme, men då har inget ballongmeddelande visats och IE8 under Sandboxie fungerar som det ska. Hur eskalerar men ett sådant här ärende?

Offline KalleB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re: CIS och Sandboxie
« Reply #4 on: July 07, 2009, 12:34:24 AM »
Hej, skrev uppgraderats men uppdaterats är kanske mer korrekt. Kan det vara så att uppdateringarna där man får ballongmeddelanden är uppdateringar till en ny version, medan de utan meddelande bara är en koll på att man är uppdaterad på samma sätt som när man själv initierar en koll?

Offline KalleB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re: CIS och Sandboxie
« Reply #5 on: July 25, 2009, 12:01:53 PM »
Någon rättning blir det inte i 3.10 eftersom man nu koncentrerar sig på vs 4.0:

https://forums.comodo.com/feedbackcommentsannouncementsnews_cis/comodo_internet_security_310102194530_bug_reports-t42039.0.html

Å andra sidan tycks det vara så att man kommer att ha någon slags Sandbox i vs 4.0 om man får tro den här länken och då skulle det här problemet vara överspelat:

http://forums.comodo.com/which_product_do_you_want_comodo_to_develop_next/sandbox-t42094.0.html

vs 4 påstås komma vid årsskiftet. Antingen härdar man ut tills dess eller så avinstallerar man AV och tar in tex Avast under tiden.

Offline JoWa

  • Humanist
  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 6514
  • I believe in doubt.
    • Evolutionary history of life
Re: CIS och Sandboxie
« Reply #6 on: July 25, 2009, 02:51:28 PM »
Eller använder en annan webbläsare… ;) :P

Hur sandlådan i CIS 4 skall konstrueras undrar jag. Det är ju i stort sett omöjligt att skapa en sandlåda som fungerar i x64-system. Se här. Detta begränsar också sandlådan i KIS 2010.

Men så länge man använder 32-bitarssystem kan man ju använda en sandlåda.
Ubuntu 21.10 | Firefox 93β | HTTPS Only Mode | Privacy Badger
Forum Policy | Comodo Product Help

Offline KalleB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
CIS och Sandboxie
« Reply #7 on: July 27, 2009, 05:13:05 AM »
Hej, tack för tipset att byta webbläsare. Bytte till Firefox 3.5.1 och det var ju ett smidigt sätt att bli av med problemet och hålla CIS intakt. Dessutom är Firefox betydligt snabbare än IE8, åtminstone i min PC (XP 32bit SP3).
Sandbox i CIS 64 bit är ju en intressant diskussion, men känns just nu inte aktuell och dessutom lite bortom min horisont. Avvaktar vad Comodo släpper i version 4.

Offline JoWa

  • Humanist
  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 6514
  • I believe in doubt.
    • Evolutionary history of life
Re: CIS och Sandboxie
« Reply #8 on: July 27, 2009, 08:49:44 AM »
:D
Ubuntu 21.10 | Firefox 93β | HTTPS Only Mode | Privacy Badger
Forum Policy | Comodo Product Help

 

Free Endpoint Protection
Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com Smf Destek