Author Topic: CIS ma problem z zaporą Windows?  (Read 1931 times)

Offline dmocha

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
CIS ma problem z zaporą Windows?
« on: May 17, 2019, 05:22:22 PM »
Cześć
Mam CIS v.12.0.0.6818 na Windowsie 10.0.17134.765
Ustawienia CIS domyślne.
Po zainstalowaniu Comodo zauważyłem, że Defender nadal pracuje, dlatego go wyłączyłem ręcznie.
Teraz przy starcie systemu pojawia się komunikat, że zapora w systemie nie działa, a w programie CIS w blokowanych aplikacjach widzę:
ścieżka: Windows Operating System
świeża data zablokowania
zablokowany przez: Zapora sieciowa

Mam to odblokować? usunąć?
Dobrze zrobiłem z wyłączeniem Defendera?
Czy powinienem coś zmienić w ustawieniach CIS?

Przy okazji, nie wiem czy to ma związek, ale strony koszmarnie wolno mi się wczytują.

Offline radek.maslowski

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: CIS ma problem z zaporą Windows?
« Reply #1 on: November 15, 2019, 11:06:57 AM »
Daj zrzut ekranu z: Panel sterowania\System i zabezpieczenia\Zapora Windows Defender

Offline tore

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Re: CIS ma problem z zaporą Windows?
« Reply #2 on: November 26, 2019, 03:00:23 PM »
Mam ten sam problem od kilku wersji comodo.
U mnie wyglada tak.
« Last Edit: November 26, 2019, 03:11:58 PM by tore »

Offline radek.maslowski

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: CIS ma problem z zaporą Windows?
« Reply #3 on: November 30, 2019, 06:39:33 AM »
Ustawienia -> Zapora sieciowa -> Ustawienia zapory.

Jak masz zaznaczoną opcję: "Włącz ochronę przed fałszowaniem ARP"?

Offline tore

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Re: CIS ma problem z zaporą Windows?
« Reply #4 on: November 30, 2019, 09:30:25 AM »
Mam to zaznaczone i pozostałe tez.

 

Free Endpoint Protection
Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com Smf Destek