Author Topic: Product updated to latest version. Windows continuosly popup to update again.  (Read 6536 times)

Offline futuretech

  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 5358
Also check C:\Windows\temp folder as I have seen CIS updates in that folder.

Offline CISfan

  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 1806
V12.2.2.7062 (Firewall only) Windows 7 SP1 Ultimate 64-bit (clean install with all MS-updates)

Having set program/database update to 1-day/1-hour. System ran for several hours, no update popups happened.  :-TU

Offline Dustyn

  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 220
We have tested it again with Europe network. No such issues found.

Could you please try this workaround, delete the Temp folder at this location "C:\ProgramData\Comodo\Cis\Quarantine\Temp" and see if this problem occurs again. Need not worry about deleting it, CIS can recreate this folder again.

But before that, when you see a new update please click no and copy files from the above given location and send us for investigation along with the screenshot of pop-up to update.

If that doesn't solve your problem, our developer can join a remote session at your convenience.

I have compressed all the files in that location into a .ZIP for for you to look at and included the screenshot of the pop-up to update within the compressed .zip file.
I will report back within this post to clarify if deleting the temp folder works or not.

COMPRESSED ZIP FILE: https://www.filehosting.org/file/details/909988/TempFiles.zip

EDIT: Deleting that folder did not work. What it did was clear the cache of the downloaded program update, only to redownload it in real time as you can see within the following attached screenshot. The folder and files I deleted were instantly recreated ready to be installed again. I do thank you for the remote connection offer, but I am not comfortable proceeding with that option. Others may continue in that direction if they so choose. I still have my doubts that it's an issue on my end. I won't say that it's not a possibility though. I do believe however that this issue lies on the update server. Or the latest product version Comodo released is somehow reporting the wrong info version to the update server.

I am willing to continue providing information and uploads and any other type of information, but remote connection is not possible.

Is the update server path location correct? https://download.comodo.com/ <- This is what has been automatically configured to use by .7062.

http://download.comodo.com/cis/download/installs/1000/standalone/cispremium_only_installer.exe

The above link is where I downloaded Comodo Internet Security 2020 v12.2.2.7062
« Last Edit: December 03, 2020, 06:05:00 PM by Dustyn »

Offline Soothsayer

  • Comodo Family Member
  • ***
  • Posts: 52
Yesterday, I deleted the temp files as suggested, but this morning I got the same popup again.

Offline Ploget

  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 2049
  • 'Your best teacher is your last mistake'
    • Schneier on Security
There does appear to be something going on with the update server(s). Using Firefox and attempting the download from this site, I was and still am getting the shown message. Clicking OK merely shuts the message and download choices down and clicking Save before the message pops up only downloads 9.48MB of the full 72.6MB

The only way I've found to download the full file is to go to the download arrow in Firefox and reload it, when it then completes the full size file as normal
I though it may be a problem with the Ram Drive R: which I use for the Temp folder on this system, but it obviously isn't and every other application or file download works just fine, as did all other CIS downloads prior to this

(I don't have the problem with the constant popups and I managed the full download originally and did a clean install)
http://download.comodo.com/cis/download/installs/1000/standalone/cispremium_only_installer.exe
The above link is where I downloaded Comodo Internet Security 2020 v12.2.2.7062
Ploget

Win10 x 64 Pro 21H2 (19044.1826) / CIS Pro 12.2.4.8032 & WiseVector StopX
Win11 x 64 Pro - 21H2 (22000.493) / CIS 12.2.2.8012
Comodo Forum Policy
“If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito”

Offline CISfan

  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 1806
http://download.comodo.com/cis/download/installs/1000/standalone/cispremium_only_installer.exe
The above link is where I downloaded Comodo Internet Security 2020 v12.2.2.7062

I could download the full file in one go without any issues or any hassle.
Download works for me.

Offline MrMaxaMan

  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 200
As well as the update issue I also get the pop-up shown below every time I start Windows.
Avast Free - 20.9.2437 - Comodo 12.2.2.7062 Firewall with D+ - Winpatrol Free.
On demand - MBAM - Super Antispyware.
Windows 10 64bit - 16GB Ram.

Offline Dustyn

  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 220
We have tested it again with Europe network. No such issues found.

Could you please try this workaround, delete the Temp folder at this location "C:\ProgramData\Comodo\Cis\Quarantine\Temp" and see if this problem occurs again. Need not worry about deleting it, CIS can recreate this folder again.

But before that, when you see a new update please click no and copy files from the above given location and send us for investigation along with the screenshot of pop-up to update.

If that doesn't solve your problem, our developer can join a remote session at your convenience.
Did you get the TempFiles.zip upload?

Offline C.O.M.O.D.O RT

  • Comodo Staff
  • Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 917
Hi Dustyn,

Yes, got the temp files, thank you soo much. Replied to your PM.

[at]All,
Could anyone help us by the joining remote session with our developers to understand the issue.

Offline Dustyn

  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 220
"cisreporttool.exe" executed and uploaded the CisReportData log to file hosting service.
You can download it at any time. Link sent via PM. :)

Offline Huntokar

  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 483
Hi,

I have two machines that have performed an update through the internal update process.

  • Machine 1 - Internal updater from .7036 to .7062 and running smoothly and if run update program states up to date
  • Machine 2 - Internal updater from .7036 to .7062 Instructions followed in the topic release to rename signature database so as to use Light database and every now and again the update window pops up stating new program available and ready to install and if run the update ' New Program updates' are found

Don't know if this is of use or if any other users have found this ?
Desktop:- Windows 10 64bit Pro ¦¦ CIS 12.2.2.8012 ¦¦ CBU 4.4.1.23 ¦¦ Itarian        Laptop:- Windows 10 64bit Home ¦¦ CIS 12.2.2.8012 ¦¦ CBU 4.4.1.23 ¦¦ Itarian      Tablet:- LINX 12x64:- Windows 10 32bit Home ¦¦ CIS 12.2.2.8012

Offline C.O.M.O.D.O RT

  • Comodo Staff
  • Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 917
Hi All,

The Team has performed some tweaks to the server. Could you please check CIS updates again and give feedback.

Make sure to delete the temp folder at this location "C:\ProgramData\Comodo\Cis\Quarantine\Temp" and then try manual update.

Offline MrMaxaMan

  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 200
Hi All,

The Team has performed some tweaks to the server. Could you please check CIS updates again and give feedback.

Make sure to delete the temp folder at this location "C:\ProgramData\Comodo\Cis\Quarantine\Temp" and then try manual update.

I tried that but the problem unfortunately still persists.
Avast Free - 20.9.2437 - Comodo 12.2.2.7062 Firewall with D+ - Winpatrol Free.
On demand - MBAM - Super Antispyware.
Windows 10 64bit - 16GB Ram.

Offline Huntokar

  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 483
Hi All,

The Team has performed some tweaks to the server. Could you please check CIS updates again and give feedback.

Make sure to delete the temp folder at this location "C:\ProgramData\Comodo\Cis\Quarantine\Temp" and then try manual update.

Hi C.O.M.O.D.O RT,

I have followed the instructions of deleting the Temp folder. the program updater ran and said there was a new program update. I let this run / install, re-started and ran the updater manually.

Unfortunately, as per MrMaxaMan, the program is still stuck in an update loop and does not detect that it is already up-to-date with the latest version and downloads the .7062 version and asks for it to be installed.
Desktop:- Windows 10 64bit Pro ¦¦ CIS 12.2.2.8012 ¦¦ CBU 4.4.1.23 ¦¦ Itarian        Laptop:- Windows 10 64bit Home ¦¦ CIS 12.2.2.8012 ¦¦ CBU 4.4.1.23 ¦¦ Itarian      Tablet:- LINX 12x64:- Windows 10 32bit Home ¦¦ CIS 12.2.2.8012

Offline Dustyn

  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 220
Well, it looks like the solution to this problem was posted on the other thread relating to this problem.

The solution is to add the URL http://us4.download.comodo.com into the list of servers in Proxy and Host Settings and uncheck the rest then run Update.

I tried this and the update completed and it appears (for now) that COMODO is no longer doing the popup trying to update.

Just to clarify, I left the old URL in the Proxy & Host Settings but shut it off and left it unchecked. Added the above URL, turned it on and checked the block. COMODO successfully ran through all the update steps and rebooted the PC. so far, all working fine.
:o
Any thoughts on this COMODO Devs?
Why would changing the built in update server list fix this issue?
IS that the correct server to use? And why is that one unaffected by this problem?
Is the current one that is listed by default not the correct update server?

 

Free Endpoint Protection
Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com Smf Destek