Author Topic: [SOLVED] "Open Remote Session" not working  (Read 8812 times)

Offline w-e-v

  • Star Group
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 1503
  • BETA FORCE MEMBER
[SOLVED] "Open Remote Session" not working
« on: May 06, 2013, 03:39:48 PM »
Hi,

I have installed the latest version of ESM in a Windows 2008R2 server and was able to deploy CES into a Windows 7 Endpoint. The server is located in the US, and the endpoint is located in El Salvador, Central America (Windows and Comodo Firewall are off).

I am trying to use the "Open Remote Session" option and is not working.
When "Current Connection Mode" is INTERNET, is it possible to OPEN A REMOTE SESSION?

I am only getting this message:
Code: [Select]
noVNC ready: WebSockets emulation, canvas rendering
Connect timeout
Trying to reconnect...
Connect timeout
Trying to reconnect...
Connect timeout
Trying to reconnect...
...and so on...
« Last Edit: October 10, 2013, 06:43:50 PM by w-e-v »

Offline MichelB

  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 516
Re: "Open Remote Session" not working
« Reply #1 on: May 07, 2013, 06:08:28 AM »
Hi,

Are you connecting to the ESM server via an IP address?

If so then the VNC connection capabilities are erratic at best, try to RDP to the ESM server and VNC to the target from there.

Please advise your results.

Kind regards,
Michel.

Offline w-e-v

  • Star Group
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 1503
  • BETA FORCE MEMBER
Re: "Open Remote Session" not working
« Reply #2 on: May 07, 2013, 12:03:21 PM »
Do you have those intructions for a "dummy"?  88) :embarassed:

Offline MichelB

  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 516
Re: "Open Remote Session" not working
« Reply #3 on: May 07, 2013, 01:58:00 PM »
Sure (not so much of the 'dummy' though please :))

Your ESM host is internet-accessible I presume so,

Open port 3389 (RDP) on your firewall and NAT it to port 3389 on your server.
from the remote machine, run mstsc.exe and put the ESM server's public address in the dialog box
you should then have a Remote Desktop Connection to your ESM server
open a browser on your ESM server and log in
click on a tile and launch Remote Connection

Let us know what happens...

« Last Edit: May 07, 2013, 02:01:28 PM by MichelB »

Offline w-e-v

  • Star Group
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 1503
  • BETA FORCE MEMBER
Re: "Open Remote Session" not working
« Reply #4 on: May 07, 2013, 04:27:09 PM »
Oh ok! Now I understand what you mean. Sorry. :embarassed:
What you mentioned is precisely what I am doing.

As I mentioned, ESM server is in USA. So the only way I can access that server is through RDP.
So I installed and did all the setup (console and ces) through RDP.

Once I am in the console (using the server's browser) connected through RDP, I try to open the remote session to my laptop which is in El Salvador (right in front of me). Then I get the connection error I reported.

Do I have to tweak something in the server, besides already doing what you mentioned?

Thank you for your assistance.

Offline MichelB

  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 516
Re: "Open Remote Session" not working
« Reply #5 on: May 11, 2013, 03:27:41 AM »
Hi,

Could you let us have the ping times please?

Offline w-e-v

  • Star Group
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 1503
  • BETA FORCE MEMBER
Re: "Open Remote Session" not working
« Reply #6 on: May 11, 2013, 03:44:30 PM »
PING from Endpoint to Server
Code: [Select]
C:\Users\USER>ping X.X.X.140 -t
Pinging X.X.X.140 with 32 bytes of data:
Respuesta desde X.X.X.140: bytes=32 tiempo=77ms TTL=47
Respuesta desde X.X.X.140: bytes=32 tiempo=80ms TTL=47
Respuesta desde X.X.X.140: bytes=32 tiempo=78ms TTL=47
Respuesta desde X.X.X.140: bytes=32 tiempo=78ms TTL=47
Respuesta desde X.X.X.140: bytes=32 tiempo=77ms TTL=47
Respuesta desde X.X.X.140: bytes=32 tiempo=78ms TTL=47
Respuesta desde X.X.X.140: bytes=32 tiempo=77ms TTL=47
Respuesta desde X.X.X.140: bytes=32 tiempo=82ms TTL=47
Respuesta desde X.X.X.140: bytes=32 tiempo=77ms TTL=47
Respuesta desde X.X.X.140: bytes=32 tiempo=77ms TTL=47
Respuesta desde X.X.X.140: bytes=32 tiempo=77ms TTL=47
Respuesta desde X.X.X.140: bytes=32 tiempo=77ms TTL=47
Respuesta desde X.X.X.140: bytes=32 tiempo=78ms TTL=47
Respuesta desde X.X.X.140: bytes=32 tiempo=77ms TTL=47
Respuesta desde X.X.X.140: bytes=32 tiempo=77ms TTL=47
Respuesta desde X.X.X.140: bytes=32 tiempo=169ms TTL=47
Respuesta desde X.X.X.140: bytes=32 tiempo=210ms TTL=47
Respuesta desde X.X.X.140: bytes=32 tiempo=79ms TTL=47
Respuesta desde X.X.X.140: bytes=32 tiempo=77ms TTL=47
Respuesta desde X.X.X.140: bytes=32 tiempo=77ms TTL=47

Ping statistics for X.X.X.140:
    Packets: Sent = 20, Received = 20, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 77ms, Maximum = 210ms, Average = 88ms


PING from Server to Endpoint
Code: [Select]
C:\Users\Administrator>ping X.X.X.190 -t
Pinging X.X.X.190 with 32 bytes of data:
Reply from X.X.X.190: bytes=32 time=89ms TTL=49
Reply from X.X.X.190: bytes=32 time=77ms TTL=49
Reply from X.X.X.190: bytes=32 time=76ms TTL=49
Reply from X.X.X.190: bytes=32 time=75ms TTL=49
Reply from X.X.X.190: bytes=32 time=76ms TTL=49
Reply from X.X.X.190: bytes=32 time=76ms TTL=49
Reply from X.X.X.190: bytes=32 time=76ms TTL=49
Reply from X.X.X.190: bytes=32 time=76ms TTL=49
Reply from X.X.X.190: bytes=32 time=76ms TTL=49
Reply from X.X.X.190: bytes=32 time=76ms TTL=49
Reply from X.X.X.190: bytes=32 time=75ms TTL=49
Reply from X.X.X.190: bytes=32 time=76ms TTL=49
Reply from X.X.X.190: bytes=32 time=75ms TTL=49
Reply from X.X.X.190: bytes=32 time=76ms TTL=49
Reply from X.X.X.190: bytes=32 time=76ms TTL=49
Reply from X.X.X.190: bytes=32 time=76ms TTL=49
Reply from X.X.X.190: bytes=32 time=75ms TTL=49
Reply from X.X.X.190: bytes=32 time=76ms TTL=49
Reply from X.X.X.190: bytes=32 time=75ms TTL=49
Reply from X.X.X.190: bytes=32 time=76ms TTL=49

Ping statistics for X.X.X.190:
    Packets: Sent = 20, Received = 20, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 75ms, Maximum = 89ms, Average = 76ms

Offline w-e-v

  • Star Group
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 1503
  • BETA FORCE MEMBER
Re: "Open Remote Session" not working
« Reply #7 on: May 11, 2013, 04:38:36 PM »
What about this screenshot?

[attachment deleted by admin]

Offline w-e-v

  • Star Group
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 1503
  • BETA FORCE MEMBER
Re: "Open Remote Session" not working
« Reply #8 on: May 12, 2013, 07:51:49 PM »
I am also getting this WARNING in the Configuration Tool:
Code: [Select]
DNS failed to be resolved by IP
 address: 190.X.X.X
 exception: No such host is known

That IP address is the one assigned to the endpoint.
Could that be the reason why I cannot connect remotely through desktop?

Offline w-e-v

  • Star Group
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 1503
  • BETA FORCE MEMBER
Re: "Open Remote Session" not working
« Reply #9 on: May 19, 2013, 12:39:28 AM »
Any comment?

Offline Denmihalich

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: "Open Remote Session" not working
« Reply #10 on: May 20, 2013, 07:42:12 AM »
Hello w-e-v,

"Open Remote Session" functionality currently works only inside the same local network.

In one of the future sprints ability to establish remote connection to endpoint over the internet will be implemented.


Thank you for your interest in our product!

Offline w-e-v

  • Star Group
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 1503
  • BETA FORCE MEMBER
Re: "Open Remote Session" not working
« Reply #11 on: May 20, 2013, 09:56:49 AM »
Thank you. Any time frame or approximate date?

Offline MichelB

  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 516
Re: [PENDING] "Open Remote Session" not working
« Reply #12 on: May 20, 2013, 04:16:23 PM »
We are expecting to have this working by end-June or early July

Regards,
Michel.

Offline reelgriff

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
Re: [PENDING] "Open Remote Session" not working
« Reply #13 on: July 05, 2013, 10:29:10 PM »
I'm having the same problem with the remote desktop failing on my CESM 3.0.  It worked well for a few weeks, but now I can not remote desktop any of the machines on my tiny LAN.  V 3.0.60418.2  Any assistance appreciated.

Offline MichelB

  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 516
Re: [PENDING] "Open Remote Session" not working
« Reply #14 on: July 07, 2013, 03:53:30 AM »
Hi guys,

Please bear with us while we do internal testing of version 3.0.60702.3.  We will be releasing a little later this coming week to our MSPs for private testing and then public release shortly thereafter.

Thank you for your patience.

Regards,
Michel.

 

Free Endpoint Protection
Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com Smf Destek