Author Topic: Problem with 2.3.3.33 Beta?  (Read 2894 times)

Offline KingKull

  • Comodo Family Member
  • ***
  • Posts: 67
Problem with 2.3.3.33 Beta?
« on: August 20, 2006, 09:31:44 AM »
I have the latest Beta since its' release, and so far all has been fine. However, the last three times I booted up, I got a Windows security center warning that no firewall was installed. After 8-10 seconds, the WSC popup cleared, and all seemed well. Anyone else see this?
Win XP Home SP2, NOD32 2.70.16, CPF 2.3.6.81, Webroot Spy Sweeper 5.2.3.2132

Offline streetwolf

  • Comodo Loves me
  • ****
  • Posts: 139
Re: Problem with 2.3.3.33 Beta?
« Reply #1 on: August 20, 2006, 09:46:51 AM »
If you have no real need of Security Center do as I do, disable the Service.  This hasn't caused me any problems and might stop the messages you are getting as a by product.

I prefer to manage my security needs rather then have Windows do it.  Saves some resources also.

Disabling the Service might not be good for everyone but I present it to you as an option..

 

Offline Justin L.

  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 3124
Re: Problem with 2.3.3.33 Beta?
« Reply #2 on: August 20, 2006, 10:27:59 AM »
I have the latest Beta since its' release, and so far all has been fine. However, the last three times I booted up, I got a Windows security center warning that no firewall was installed. After 8-10 seconds, the WSC popup cleared, and all seemed well. Anyone else see this?

Hey KingKull,

I to have noticed this, I believe it may be because when you get the alert CPF has not yet finished starting up.

Offline Goeroeboeroe

  • Comodo Family Member
  • ***
  • Posts: 80
    • Examples of css and (x)html
Re: Problem with 2.3.3.33 Beta?
« Reply #3 on: August 20, 2006, 06:34:54 PM »
Hi KingKull,
I don't have it when I reboot, but I do have it when I'm logging out and in again. I leave the Security Center running because I think the warnings are a good thing.
In this case I just ignore the warning, because CPF is already running (that's to say: if I right-click on the icon in systray it says so), and after that the warning comes. And disappears in about 1 second...

Peter

Offline egemen

  • Comodo Staff
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 3380
Re: Problem with 2.3.3.33 Beta?
« Reply #4 on: August 20, 2006, 07:36:29 PM »
Hi KingKull,
I don't have it when I reboot, but I do have it when I'm logging out and in again. I leave the Security Center running because I think the warnings are a good thing.
In this case I just ignore the warning, because CPF is already running (that's to say: if I right-click on the icon in systray it says so), and after that the warning comes. And disappears in about 1 second...

Peter

It should be because of the initizlization time for CPF. While CPF is being initialized, WSC will not notice it. Notihng to worry about.

Offline KingKull

  • Comodo Family Member
  • ***
  • Posts: 67
Re: Problem with 2.3.3.33 Beta?
« Reply #5 on: August 21, 2006, 09:31:39 AM »
Thanx for the replies everybody. You never know with Windows? I actually kind of like wsc, because it has caught some problems in the past. I knew this issue was nothing major, because cpf did initialize after a few seconds. Thankx again  :)
Win XP Home SP2, NOD32 2.70.16, CPF 2.3.6.81, Webroot Spy Sweeper 5.2.3.2132

marc57

  • Guest
Re: Problem with 2.3.3.33 Beta?
« Reply #6 on: August 21, 2006, 06:40:01 PM »
I have the latest Beta since its' release, and so far all has been fine. However, the last three times I booted up, I got a Windows security center warning that no firewall was installed. After 8-10 seconds, the WSC popup cleared, and all seemed well. Anyone else see this?


Quick question, Are we vulnerable during that 8-10 seconds it takes CPF to load?

Offline KingKull

  • Comodo Family Member
  • ***
  • Posts: 67
Re: Problem with 2.3.3.33 Beta?
« Reply #7 on: August 22, 2006, 08:56:19 AM »

Quick question, Are we vulnerable during that 8-10 seconds it takes CPF to load?

I'm not sure about this. I don't think so, but I'm not positive. Maybe egemen or pandlouk has an answer?
« Last Edit: August 22, 2006, 09:07:24 AM by KingKull »
Win XP Home SP2, NOD32 2.70.16, CPF 2.3.6.81, Webroot Spy Sweeper 5.2.3.2132

Offline egemen

  • Comodo Staff
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 3380
Re: Problem with 2.3.3.33 Beta?
« Reply #8 on: August 22, 2006, 01:00:51 PM »

Quick question, Are we vulnerable during that 8-10 seconds it takes CPF to load?

No. Inbound defense is active whenever your computer powers on. Outgoing connections can be allowed temporarily but again, they will be asked as soon as the services are up.

Egemen

marc57

  • Guest
Re: Problem with 2.3.3.33 Beta?
« Reply #9 on: August 23, 2006, 01:35:21 AM »
Thanks for the reply KingKull and egemen.

Offline edeppi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
Re: Problem with 2.3.3.33 Beta?
« Reply #10 on: August 23, 2006, 02:33:54 AM »
3 problems:
1-can't disconnet from adsl
2-gmail not work, always busy
3-windows not shutdown

i use xp sp2 all updated with kaspersky 6 antivir.

cheers

Offline egemen

  • Comodo Staff
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 3380
Re: Problem with 2.3.3.33 Beta?
« Reply #11 on: August 23, 2006, 05:00:59 AM »
3 problems:
1-can't disconnet from adsl
2-gmail not work, always busy
3-windows not shutdown

i use xp sp2 all updated with kaspersky 6 antivir.

cheers

Make sure you disable KAspersky's firewall. It installs a firewall. Make sure that anti hacker is not active.

Egemen

Offline edeppi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
Re: Problem with 2.3.3.33 Beta?
« Reply #12 on: August 24, 2006, 04:58:51 AM »
Make sure you disable KAspersky's firewall. It installs a firewall. Make sure that anti hacker is not active.

Egemen

No m8, Kaspersky antivir don't install firewall.Antihacker or Internet security in Version 6 are different programs.

Thanks.


 

Free Endpoint Protection
Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com Smf Destek