Author Topic: Home key feature not working!  (Read 9076 times)

Offline ratchet

  • Comodo Loves me
  • ****
  • Posts: 161
Home key feature not working!
« on: May 15, 2010, 10:47:50 PM »
XP SP3  After my monthly uninstall, defrag, image (Paragon), re-install v.166 CTM will not open from the Home key.  I uninstalled it and re-installed the second time with the same result.  I'm not really sure I had v.166 prior to today.  I'll try another version tomorrow.  The Home key feature is at least about 50% of the advantage of the program, if you know what I mean!

So I installed v.157 with the same result.  I'm thinking perhaps Avast is protecting the MBR.  I was using a-squared and just recently switched to Avast and have had Online Armor for a long time.
« Last Edit: May 16, 2010, 05:08:57 PM by ratchet »

Offline Septem

  • Comodo Family Member
  • ***
  • Posts: 99
Re: Home key feature not working!
« Reply #1 on: May 17, 2010, 03:04:18 AM »
XP SP3  After my monthly uninstall, defrag, image (Paragon), re-install v.166 CTM will not open from the Home key.  I uninstalled it and re-installed the second time with the same result.  I'm not really sure I had v.166 prior to today.  I'll try another version tomorrow.  The Home key feature is at least about 50% of the advantage of the program, if you know what I mean!

So I installed v.157 with the same result.  I'm thinking perhaps Avast is protecting the MBR.  I was using a-squared and just recently switched to Avast and have had Online Armor for a long time.

hi, ratchet

Avast 5? Can you launch CTM in Windows?

Thanks & Regards

Offline ratchet

  • Comodo Loves me
  • ****
  • Posts: 161
Re: Home key feature not working!
« Reply #2 on: May 17, 2010, 04:25:05 AM »
hi, ratchet

Avast 5? Can you launch CTM in Windows?

Thanks & Regards
Yes, Avast 5.  CTM works normally from it's GUI, including restoring, however, despite the CTM splash screen or logo present at startup, the Home key feature does not work.  Also, my Home key works fine, as I use it all the time to instantly scroll to the top of web pages.  This is a really important feature.  I've had to use it several times after software installs or security updates that have created nothing but the BSD at boot.

Offline Tech

  • Usability Study Member
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 3025
Re: Home key feature not working!
« Reply #3 on: May 17, 2010, 07:17:24 AM »
Home key working and I'm using avast Internet Suite... Can't see a correlation with avast...
avast! team member
Save freeware snapshot technology of Comodo Time Machine. Vote!

Offline ratchet

  • Comodo Loves me
  • ****
  • Posts: 161
Re: Home key feature not working!
« Reply #4 on: May 17, 2010, 09:29:12 AM »
Does anyone think I should go into the BIOS and manually select the boot order to CTM.  Although I've been in the BIOS occasionally, I haven't really checked to see how things are setup.  If this isn't a plausible fix I'm not even going to check. 

Offline Tech

  • Usability Study Member
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 3025
Re: Home key feature not working!
« Reply #5 on: May 17, 2010, 09:43:37 AM »
ratchet, the BIOS could change the hard disk order to boot (or use USB drives to boot).
I can't see a way to manage CTM through boot (although I'm learning the use of the software).
avast protects the MBR from infection. CTM changes are clean ones and not blocked by avast.
avast! team member
Save freeware snapshot technology of Comodo Time Machine. Vote!

Offline ratchet

  • Comodo Loves me
  • ****
  • Posts: 161
Re: Home key feature not working!
« Reply #6 on: May 17, 2010, 10:22:41 AM »
ratchet, the BIOS could change the hard disk order to boot (or use USB drives to boot).
I can't see a way to manage CTM through boot (although I'm learning the use of the software).
avast protects the MBR from infection. CTM changes are clean ones and not blocked by avast.
Ok, thanks!  I actually have CTM excluded in AVAST so indeed it should not be the problem.  This is one of those crazy pc things that are hard to figure.  I've used AyRecovery or CTM now for about 17 months and have never experienced this problem.

Offline Tech

  • Usability Study Member
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 3025
Re: Home key feature not working!
« Reply #7 on: May 17, 2010, 11:33:41 AM »
I actually have CTM excluded in AVAST so indeed it should not be the problem.
I was thinking the opposite. Excluding avast within Comodo synchronization.
avast! team member
Save freeware snapshot technology of Comodo Time Machine. Vote!

Offline carfal

  • Comodo Family Member
  • ***
  • Posts: 70
Re: Home key feature not working!
« Reply #8 on: May 18, 2010, 12:41:06 PM »
Does anyone think I should go into the BIOS and manually select the boot order to CTM.  Although I've been in the BIOS occasionally, I haven't really checked to see how things are setup.  If this isn't a plausible fix I'm not even going to check.  

ratchet, CTM has nothing to do with your bios as far as making modifications to it is concerned.

However, I believe your Home key problem does reside in the bios settings. I'm guessing your using a USB keyboard. If you are then you need to go into the bios settings and look for the option to enable USB support in DOS mode.....or something like that.

If you do have a USB keyboard then this would explain why your home key works in your browser and not at the CTM preboot console. Avast has nothing to do with your issue.

If on the other hand you have a PS/2 keyboard then im at a loss as to why your home key is not working at CTM's pre boot console. ???

« Last Edit: May 18, 2010, 12:44:28 PM by carfal »

Offline ratchet

  • Comodo Loves me
  • ****
  • Posts: 161
Re: Home key feature not working!
« Reply #9 on: May 19, 2010, 02:21:18 AM »
ratchet, CTM has nothing to do with your bios as far as making modifications to it is concerned.

However, I believe your Home key problem does reside in the bios settings. I'm guessing your using a USB keyboard. If you are then you need to go into the bios settings and look for the option to enable USB support in DOS mode.....or something like that.

If you do have a USB keyboard then this would explain why your home key works in your browser and not at the CTM preboot console. Avast has nothing to do with your issue.

If on the other hand you have a PS/2 keyboard then im at a loss as to why your home key is not working at CTM's pre boot console. ???


Oh, thank you so much carful!  I haven't attempted the fix yet, however, I'm sure you are correct as I replaced the PS/2 key board with this USB key board about six weeks ago.
So I just tried to enter the BIOS and immediately realized I have the same problem.  I'm going to have to hunt down a PS/2 key board!
« Last Edit: May 19, 2010, 02:42:54 AM by ratchet »

Offline Septem

  • Comodo Family Member
  • ***
  • Posts: 99
Re: Home key feature not working!
« Reply #10 on: May 19, 2010, 10:29:05 PM »
ratchet, CTM has nothing to do with your bios as far as making modifications to it is concerned.

However, I believe your Home key problem does reside in the bios settings. I'm guessing your using a USB keyboard. If you are then you need to go into the bios settings and look for the option to enable USB support in DOS mode.....or something like that.

If you do have a USB keyboard then this would explain why your home key works in your browser and not at the CTM preboot console. Avast has nothing to do with your issue.

If on the other hand you have a PS/2 keyboard then im at a loss as to why your home key is not working at CTM's pre boot console. ???



Thank you very much for support! :)

Offline ratchet

  • Comodo Loves me
  • ****
  • Posts: 161
Re: Home key feature not working!
« Reply #11 on: May 21, 2010, 06:40:07 PM »
Thought you might find this interesting, although it doesn't pertain to CTM.  After booting into the BIOS with a PS/2 board it appeared that everything USB related was already "On" or enabled but the USB board still didn't work. I did crack the case on a hunch though!  Fortunately I do that quite often.  I'm in my sixties so I'm way behind on the PC curve.  Anyway, I'd installed a PCI card to accommodate the USB keyboard. Noting that every thing concerning USB was on or enabled in the BIOS, I plugged the printer into one of the new card ports (tested it, all features work) and plugged the keyboard into the port that the printer was using, which is one of the ones native to the tower, and that took care of it! Thanks for your help!

Offline carfal

  • Comodo Family Member
  • ***
  • Posts: 70
Re: Home key feature not working!
« Reply #12 on: May 23, 2010, 12:51:35 AM »
This makes perfect sense. Had you mentioned that your keyboard was plugged into a PCI card i would have told you to unplug and plug straight into the MB ports as you have done.

The Bios setting only works when directly plugged into the MB.  ;D  Well done!

 

Free Endpoint Protection
Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com Smf Destek