Welcome, Guest. Please login or register.
December 25, 2009, 12:32:01 AM

Login with username, password and session length

345080 Posts
38097 Topics
86502 Members

Latest Member: AnthonyClouder

Search:     Advanced search | Tag Cloud
+  Welcome to the Comodo Forum
|-+  International Comodo Forums
| |-+  International Comodo Forums
| | |-+  Turkce / Turkish
| | | |-+  COMODO Türkiye Açılımı
« previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: COMODO Türkiye Açılımı  (Read 1929 times)
osC++CoDeR
Newbie
*

« on: September 18, 2009, 06:23:59 PM »

Comodo Türkçe forumlarından gördüğüm kadarıyla açılan konuların, soruların büyük çoğunluğu yanıtsız. Türkçe destek için doctus forumları gösterilmiş ama doctustada comodo destek forumlarına yıllardır uğrayan bir Comodo yetkilisi göremedim.

Dil çevirileri konusunda gönüllüler vardı ama hala Türkçe dil desteği yok.

Ayrıca ücretsiiz olarak sunulan beta programların about kısmındad beta ibaresi bulunmuyor ve kararlı hale getirildikten sonra izleyen bikaç güncellemeden sonra proje son buluyor. Insanların bilinçli olarak istismarı gibi bir durum söz konusu oluyor.

Forumlarda sorular yanıtsız kalacaksa ne için varlar? Sorulara yanıt bulabilmek için comodonun ücretli servisleri yada destek paketlerinden mi satın almalıyız? Eğer öyle ise; Comodo Türkiye açılımı paketinde ne gibi destekler var maddeler halinde bir açıklama alabilir miyiz?

Melih
Comodo's Hero
Administrator
Comodo's Hero

« Reply #1 on: September 18, 2009, 08:40:15 PM »

Maalesef gonullu arkadasklarimiz tercumayi tamamlayamadilar gibi.
Eger tercume yapabilirsek, gonullu arkadaslar tarafindan o zaman herkes Turkiyede Comodo'dan yararlanabilir.

Melih

ö.f.gündüz
Newbie
*

« Reply #2 on: September 19, 2009, 03:59:44 AM »

İki yıla yakın bir zamandır Comodo kullanıcısıyım. Comodo TM dediler, yerli malı dediler velhasılı kelam Comodo'yu güzümüzde tatlı ettiler. Yerli malı yurdun malı dedik ve Comodo'ya dört elle sarıldık.

Fakat bir baktık ki, uyarılarda fayn, wayn, mayn bu nedir arkadaşım, sözde bu Türk malıdır. türk malı bir ürünü İngilizi, Almanı, Fransızı kullanacakta ben kullanamıyacak mıyım?

Dahada 2.4 sürümünü kullanıyorum ve galiba artık kullanamayacam. Çünkü Windows 7 ye geçecem ve Windows 7 ile Comodo 2.4 uyumlu değil. Diğer Sürümlerde Türkçe değil.

Bence Türkçeleştirme gibi uzun bir uğraş gerektiren bir işi gönüllülerden beklemektense Comodo yetkilileri yapsın.

TM bir üründe, türkçe dil desteğinin olmaması çok tuhaf.

Saygılar.
Melih
Comodo's Hero
Administrator
Comodo's Hero

« Reply #3 on: September 19, 2009, 08:48:21 AM »

İki yıla yakın bir zamandır Comodo kullanıcısıyım. Comodo TM dediler, yerli malı dediler velhasılı kelam Comodo'yu güzümüzde tatlı ettiler. Yerli malı yurdun malı dedik ve Comodo'ya dört elle sarıldık.

Fakat bir baktık ki, uyarılarda fayn, wayn, mayn bu nedir arkadaşım, sözde bu Türk malıdır. türk malı bir ürünü İngilizi, Almanı, Fransızı kullanacakta ben kullanamıyacak mıyım?

Dahada 2.4 sürümünü kullanıyorum ve galiba artık kullanamayacam. Çünkü Windows 7 ye geçecem ve Windows 7 ile Comodo 2.4 uyumlu değil. Diğer Sürümlerde Türkçe değil.

Bence Türkçeleştirme gibi uzun bir uğraş gerektiren bir işi gönüllülerden beklemektense Comodo yetkilileri yapsın.

TM bir üründe, türkçe dil desteğinin olmaması çok tuhaf.

Saygılar.

Eger hep birlikte calisip bunu yapmazsak hicbir zaman basarali olamayiz. Herseyi sadece birinden bekleyip yardim etmemek, ozellikle Comodo gibi ucretsiz saglayan bir kurumdan bence yanlis. Bakin, butun obur dillerin gonulleleri tercuma etti. Neden Alman, Fransiz, Cin, Rus, Ispanyol gelip tercume edip kendi halkini guclendiriyor ama biz yapmiyoruz? Bir elin nesi var?

Melih

Sporsal
Global Moderator
Newbie

Comodo User

« Reply #4 on: October 11, 2009, 11:45:30 AM »

Melih bey, ben seve seve yardımcı olurum Türkçe Dil desteği konusunda. Çeviri konusunda problemim yok.  Eğer uygun görürseniz ben hazırım. İzlenilecek yol konusunda irtibata geçerseniz yapmaya hazırım. Yanlız şu da var, cidden konuyu açan arkadaşa da katılıyorum ben, çünkü çoğu zaman cvpsız kalan sorular oluyor. Biraz ilgisizlik olduğu konusunda bende hemfikirim, yanlız dediğiniz gibi hep beraber olmalıyız. Birazda isterseniz gönüllü arkadaşlara belli yetkiler verin bu kısımda. Örnek olarak, ben hazırım yane... Aylardır COMODO kullanıyorum ama işte bu ilgisizliği daha önce de farkettiğim için pek üye olmamıştım foruma... İşte yeni yeni üye olduk, bakıyoruz, yazıyoruz... Ara sıra ingilizce forumda da yazıyorum ama denildiği gibi biraz Türkçe kısmında ilgi az.

Lafın kısası, ben hazırım eğer ilgilenirseniz, herhangi bir görev için talibim...

İyi çalışmalar dilerim.

"What Does'nt Kill You Makes You Stronger"
Melih
Comodo's Hero
Administrator
Comodo's Hero

« Reply #5 on: October 11, 2009, 01:15:49 PM »

Melih bey, ben seve seve yardımcı olurum Türkçe Dil desteği konusunda. Çeviri konusunda problemim yok.  Eğer uygun görürseniz ben hazırım. İzlenilecek yol konusunda irtibata geçerseniz yapmaya hazırım. Yanlız şu da var, cidden konuyu açan arkadaşa da katılıyorum ben, çünkü çoğu zaman cvpsız kalan sorular oluyor. Biraz ilgisizlik olduğu konusunda bende hemfikirim, yanlız dediğiniz gibi hep beraber olmalıyız. Birazda isterseniz gönüllü arkadaşlara belli yetkiler verin bu kısımda. Örnek olarak, ben hazırım yane... Aylardır COMODO kullanıyorum ama işte bu ilgisizliği daha önce de farkettiğim için pek üye olmamıştım foruma... İşte yeni yeni üye olduk, bakıyoruz, yazıyoruz... Ara sıra ingilizce forumda da yazıyorum ama denildiği gibi biraz Türkçe kısmında ilgi az.

Lafın kısası, ben hazırım eğer ilgilenirseniz, herhangi bir görev için talibim...

İyi çalışmalar dilerim.

Bu Turkce Board'u Moderate etmek istermesiniz?

Melih

Sporsal
Global Moderator
Newbie

Comodo User

« Reply #6 on: October 12, 2009, 03:14:08 PM »

Bu Turkce Board'u Moderate etmek istermesiniz?

Melih

Uygun görürseniz, istiyorum elbette. Seve seve çalışırız.
Teşekkür Ediyorum şimdiden...

zinarali
Global Moderator
Newbie

« Reply #7 on: October 21, 2009, 07:42:55 AM »

Merhaba Melih Bey.

Ben Doctus forumu yöneticilerinden zinarali

Uzun zamandır forumumuza uğramıyorsunuz, buradaki konularda cevapsız.

Şunu yaparsanız iki tarafta kazanır. Bu boardu (forumu) modere edecek birilerini aramak yerine burayı olduğu gibi doctus forumlarındaki comodo destek forumuna yönlendirmeniz daha iyi olmaz mı?
http://doctus.org/forumdisplay.php?f=134

Birbirimize destek olmaktan bahsetmiştiniz. Doctus olarak ilk günden beri gerekli desteği veriyoruz. İlk çeviri de bizim yöneticilerimiz tarafından yapılmıştı.

Siz de bize hak ettiğimiz desteği veriniz.
Sporsal
Global Moderator
Newbie

Comodo User

« Reply #8 on: October 23, 2009, 03:22:16 AM »

Merhaba Melih Bey.

Ben Doctus forumu yöneticilerinden zinarali

Uzun zamandır forumumuza uğramıyorsunuz, buradaki konularda cevapsız.

Şunu yaparsanız iki tarafta kazanır. Bu boardu (forumu) modere edecek birilerini aramak yerine burayı olduğu gibi doctus forumlarındaki comodo destek forumuna yönlendirmeniz daha iyi olmaz mı?
http://doctus.org/forumdisplay.php?f=134

Birbirimize destek olmaktan bahsetmiştiniz. Doctus olarak ilk günden beri gerekli desteği veriyoruz. İlk çeviri de bizim yöneticilerimiz tarafından yapılmıştı.

Siz de bize hak ettiğimiz desteği veriniz.

Şimdi ben şunu söylemek istiyorum, bana göre üretimi yapan firmanın kendi sitesinden, kendi destek hattı olmalı... Bu kullanıcıların güven seviyesini artırır diye düşünüyorum. Ben Comodo ile ilgili bir bilgi yada destek istiyorsam, yine Comodo'nun kendi sitesinden yada forumlarından bu desteği almalıyım. Eğer yönlendirme olacaksa buraya gelmemin zaten anlamı olmaz. Comodo'nun forum açmasının da bi anlamı olmaz. Bu, şirket politikasına ters diye düşünüyorum. Bize soru sormayın, gidin doctus'tan öğrenin diye birşey çıkar ortaya, ki bu da pek hoş bir şey değil... Ben bunu kabul etmiyorum. Objektif bir bakış açısı benimki. Kararlar yine de elbette Comodo grubuna aittir...

Teşekkür eder, Saygılar sunarım...

zinarali
Global Moderator
Newbie

« Reply #9 on: October 26, 2009, 06:33:24 AM »

Biz de kendi açımızdan durumu değerlendiriyoruz. Bize şu veya bu şekilde destek olunmayacaksa forumumuz içerisinde bir destek forumunun bulunmasına gerek kalmadı.
Levent
Newbie
*

« Reply #10 on: November 26, 2009, 08:49:52 AM »

Biz de kendi açımızdan durumu değerlendiriyoruz. Bize şu veya bu şekilde destek olunmayacaksa forumumuz içerisinde bir destek forumunun bulunmasına gerek kalmadı.

Öncelikle Melih ve Egemen Bey'lere üstün başarılarından dolayı çok teşekkür eder, bu fırsatla bayramlarını da kutlarım.

Zinarali'ye de üyesi olduğum Doctus.Org gibi gerek Windows gerekse Linux konularında en güvenilir bilgi depomuzdan dolayı çok teşekkür eder, onun da bayramını kutlarım.

Türkçe Comodo İnternet Güvenliği dil dosyalarının bir an önce kullanımımıza sunulmasını özellikle çok rica ediyorum.

Bu yapıldığı takdirde bir kaç ay içinde COMODO'nun Türkiye'de en çok tutulan Antivirus programı olacağına güvenebilirsiniz.

Türkiye'de yalnızca ileri düzey bilgisi olan insanlar güvenlik duvarını kullanma eğiliminde, Antivirus olarak Comodo'nun farkında da değilller.

Comodo Antivirus'un başarısını dün kendi gözlerimle gördüm ama en yakınlarıma bile Türkçe olmadığı için öneremiyorum.

Türkçe dil desteği olmadan Türkiye'de tutulması mümkün değildir.

Saygılarımla.
Tags:
Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  

SSL Certificate Free Virus Removal Firewall
Page created in 0.045 seconds with 19 queries.