As dori sa periau de pe forumul principal o tema foarte discutata.
Melih, CEO Comodo a publicat pe blogul personal despre ce trebuie stiut in legatura cu
securitatea computerului nostru. Articol original:
What you need to know for your Computer SecurityParerea mea pe aceasta tema il aveti mai jos:
Cred ca aceasta este intrebarea care este in mintea fiecaruia inainte de a-si alege o
suita de securitate pentru computer. Problema este cum fiecare utilizator gaseste
raspunsul la aceasta intrebare. Poate fi ales produsul care are cel mai mare rating conform
pietei sau trebuie avute cunostine mai avansate despre un computer?
Parerea mea e ca el trebuie sa gaseasca raspunsul la intrebarea: care este produsul de pe
piata care previne accesul programelor malitioase de la inceput in computer?
Sunt protejat cu un produs cu o rata mare de detectie?
Categoric NU!Prevenirea infectarii computerului nu inseamna rata foarte mare a detectiei ci modul in care
este prevenit accesul unui malware complet nou in computerul nostru. Asta inseamna produsele
care au la baza lista de programe sigure (whitelisting) si modulele HIPS si pe planul secundar
scanerele AV. Si daca ai gasit acest produs dar care nu are ratingul de piata al unui produs
cu o rata de detectie de 99.99%

nu inseamna ca nu esti protejat, ci din contra! La numarul
tot mai mare al noilor malware si al agresivitatii acestora, singura solutie sunt produsele care
sunt bazate pe tehnologia prevenirii si acestea se vor dovedi foarte eficiente in viitor si vor
inlocui definitiv produsele conventionale bazate pe detectie.
Comodo este actualmente produsul care prin combinarea diferitelor tehnologii (Default Deny Protection,
HIPS, Sandbox, AV, Firewall, etc.) este in masura sa asigure cea mai realistica si mai credibila protectie
impotriva celor mai noi malware in mediul real (internet).
Ar fi interesant sa-si impartaseasca si alte persoane parerile.
Ovidiu