Author Topic: How Compatible CIS is With Other Security Products: Your Opinion Needed  (Read 53610 times)

Offline tsai82118

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
I would like cfp to work with my other security softwares, because two is better then one! :-TU

one little question:Why I download CIS 3.10
  but when I installed in the about tab it tells me the version is 3.5? ???

Offline djm22

  • Comodo Family Member
  • ***
  • Posts: 71
the only program I use besides Comodo that is a Security Program is Avast and I have had No Problems with ether one of them working with each other

Offline Ronny

  • Product Translator
  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 13380
  • Volunteer Moderator
I would like cfp to work with my other security softwares, because two is better then one! :-TU

one little question:Why I download CIS 3.10
  but when I installed in the about tab it tells me the version is 3.5? ???
Did you perhaps have 3.5.x installed before ?
Can you post a screenshot of this ?
Volunteer Moderator
Any concerns? Please send me a PM or review the Forum Policy -  update Jan 3rd 2013!

Offline djm22

  • Comodo Family Member
  • ***
  • Posts: 71
I would like cfp to work with my other security softwares, because two is better then one! :-TU

one little question:Why I download CIS 3.10
  but when I installed in the about tab it tells me the version is 3.5? ???

When you say this do you mean that it tells you that it is version 3.5 when You Click on About
I know when I click on About in the Miscellaneous section of Comodo it tells me version 3.10
« Last Edit: July 27, 2009, 01:53:12 PM by djm22 »

Offline fartypants

  • Comodo Member
  • **
  • Posts: 42
Emachines 4084, 2.8Ghz Dual Core
XP Pro SP3 Up to date hotfixes

CIS v3.10.102363.531 (VS-DB 1809)

ALL BELOW WITHOUT PROBLEM:-

-----------------

CurrPorts v1.65 (NirSoft.net)
   No probs (Wish CIS ACTIVE CONNECTIONS replaced need for this)

InjectedDLL v1.0 (NirSoft.net)
   No Probs

OpenFilesView v1.30 (NirSoft.net)
   No Probs

!!! WARNING... NirSoft.Net Software is NOT liked by AV s/w, Password removers etc !!!

-----------------
System Information for Windows 2009-05-12
   No Probs (Sysinfo really but with some security bits, Love this)

WinPatrol v16.0.2009.1:16.0.2009.1
   Live happily together (thinking of getting wed)

Spybot   v1.6.2.0
   No Probs

PeerGuardian 2.0 RC1 (12/??/2005)
   No Probs

CCleaner v2.18.878
   No Probs

GMER    v1.0.15.14972
   No Probs
-----------------
A-Squared Free v4.5.0.8 (On Demand)
   No probs (Handy to have at least 1 alarmist AV, ESafe just as effective)

AVG Free v8.5 (On Demand)
   No Probs
 :-TU
« Last Edit: July 29, 2009, 10:46:48 PM by fartypants »

Offline fartypants

  • Comodo Member
  • **
  • Posts: 42
Emachines 4084, 2.8Ghz Dual Core
XP Pro SP3 Up to date hotfixes

CIS v3.10.102363.531 (VS-DB 1809)

-----------------

ClamWin v0.95.2 (On Demand)   !!! POTENTIAL PROBLEM !!!

   When ClamWin is scanning, sometimes CIS jumps up and gives an AV alert.
   Clamwin can create files in the temp directory even when no malware is
   found by Clamwin BUT CIS interprets those temp files as malware.

   Example files names below:-

      C:\Documents and Settings\John Smith\Local Settings\
      Temp\clamav-19c807c2ce27a038874021693b9504b7.00000264.clamtmp
      (NOTE TO SELF:- Scanned file:- AutoStreamer.exe v1.0.33.0)

      C:\Documents and Settings\Fred Bloggs\Local Settings\
      Temp\clamav-9114c602ec6cf38a07d5be50a136e77f.000004c0.clamtmp\autoit.011
      (NOTE TO SELF:- Scanned file:- RVM_Integrator_1.6.exe)

   The above is when the original ClamWin scanned files (in 'NOTE TO SELF')
   were found to be clean by both ClamWin and CIS.
   
   I suppose that in the case of eg "RVM_Integrator_1.6.exe", that ClamWin is better at
   pulling the executable apart but does not have the malware in it's database, BUT,
   CIS does have it in it's DB but is less well equipt to pull it apart.

   Strangly, a file that IS flagged as malware by ClamWin, does NOT invoke a CIS alert,
   but then it is not flagged by directly by CIS either.
      (NOTE TO SELF:- wursetup.exe [Windows Update Remover - tech-pro.net])

   In this case, maybe it's just that CIS does not have it in it's DB.

   Perhaps this is not so much a compatabilty problem, and more a mismatch in their
   capabilites.

« Last Edit: July 30, 2009, 12:59:22 PM by fartypants »

Offline Silent Assassin

  • Product Translator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 448
  • SILENCE! I'll kill you! ;-)
Re: How Compatible CIS is With Other Security Products: Your Opinion Needed
« Reply #51 on: August 07, 2009, 05:57:16 AM »
CIS (full installation) running here with Windows Defender (real-time protection on), AVG Linkscanner standalone and MBAM free with no problems whatsoever :-TU.

Some time ago I reported that CIS wasn't showing all active connections with Linkscanner installed but now the problem seems to be gone.

Best regards
« Last Edit: August 07, 2009, 06:28:04 AM by Sergeant Sykes »

Offline drongo

  • Comodo Member
  • **
  • Posts: 47
    • virusinfo.info
Re: How Compatible CIS is With Other Security Products: Your Opinion Needed
« Reply #52 on: August 08, 2009, 02:31:11 AM »
Now i am trying CIS(just firewall & defence+) +KIS2010 (kaspersky) installed just antivirus+ virtual keybord.Working  good without any conflicts and special rules.
*KIS should be installed first, or you should  disable comodo  from auto-start and  delete comodo uninstaller key from registry.
Seeking for qualified help in removing malware from your computer?
No problem, just read & follow

Offline DragonMaster Jay

  • Malware Research Group
  • Comodo Family Member
  • *****
  • Posts: 83
  • Malware expert
    • The Ultimate Geek TaskForce!
Re: How Compatible CIS is With Other Security Products: Your Opinion Needed
« Reply #53 on: August 08, 2009, 08:17:24 PM »
I do not know if this was mentioned, but running Spyware Terminator with CIS gives problems
DragonMaster Jay
Malware researcher
Owner - Cheetah-Anti-Malware Development Group

Offline ssj100

  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 482
Re: How Compatible CIS is With Other Security Products: Your Opinion Needed
« Reply #54 on: August 08, 2009, 09:12:06 PM »
Comodo Firewall and Defense+ works perfectly with Sandboxie 3.39.04 now.  With previous versions of Sandboxie, Defense+ caused Sandboxie to fail several POCs, where processes within the sandbox could terminate processes outside.
Sandboxie + LUA + SRP + DEP + SuRun
Windows Firewall + NAT Router + IPSec (on-demand)
VirtualBox (on-demand)
Drive SnapShot (on-demand)

Offline SiberLynx

  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 2178
Re: How Compatible CIS is With Other Security Products: Your Opinion Needed
« Reply #55 on: August 08, 2009, 09:27:44 PM »
I do not know if this was mentioned, but running Spyware Terminator with CIS gives problems
Hi DragonMaster Jay,

You can search for “Spyware Terminator» and there are several related threads
Most of them are dated 2007 and 2008

The following is quite old thread and you know that changes in versions can bring “specifics” but at that point there were no problems. Little Mac is the one who can be trusted   ;D (I'm giving 100% guaranty re: that statement) and I hope he will reply about current situation in case he is still using it
https://forums.comodo.com/empty-t6964.0.html

But .. there are reports about some clashes as well, so basically have a look at those. The Search gives me just one page of references currently.

Probably it would be better if you post the version of the Spyware Terminator you are using and  more detailed description of problems that you are facing in conjunction with your current CIS installation.

My regards
XP Pro, SP3 (32bit), admin; CIS 3.14.130099.587 (firewall only; Proactive with Defense+)- that is the only Comodo's thing I need; Emsisoft Anti-Malware
Win 7 x64, admin (UAC off); Comodo Firewall 3.14; Emsisoft Anti-Malware

Offline DragonMaster Jay

  • Malware Research Group
  • Comodo Family Member
  • *****
  • Posts: 83
  • Malware expert
    • The Ultimate Geek TaskForce!
Re: How Compatible CIS is With Other Security Products: Your Opinion Needed
« Reply #56 on: August 09, 2009, 04:34:41 AM »
I removed Spyware Terminator several months ago. I no longer use an antispyware, because I do the scanning on my own.

However, I already saw where the two were clashing. It was because both of them have HIPS technology embedded in the architecture of the software.
DragonMaster Jay
Malware researcher
Owner - Cheetah-Anti-Malware Development Group

Offline DragonMaster Jay

  • Malware Research Group
  • Comodo Family Member
  • *****
  • Posts: 83
  • Malware expert
    • The Ultimate Geek TaskForce!
Re: How Compatible CIS is With Other Security Products: Your Opinion Needed
« Reply #57 on: August 09, 2009, 04:57:13 AM »
What OS, Tarantela?
DragonMaster Jay
Malware researcher
Owner - Cheetah-Anti-Malware Development Group

Offline DragonMaster Jay

  • Malware Research Group
  • Comodo Family Member
  • *****
  • Posts: 83
  • Malware expert
    • The Ultimate Geek TaskForce!
Re: How Compatible CIS is With Other Security Products: Your Opinion Needed
« Reply #58 on: August 09, 2009, 05:14:51 AM »
I was using Vista at the time. Had some system hang-time from ST.

After doing some testing, I figured ST was not a good idea to use with CIS, even with HIPS disabled.
DragonMaster Jay
Malware researcher
Owner - Cheetah-Anti-Malware Development Group

Offline DragonMaster Jay

  • Malware Research Group
  • Comodo Family Member
  • *****
  • Posts: 83
  • Malware expert
    • The Ultimate Geek TaskForce!
Re: How Compatible CIS is With Other Security Products: Your Opinion Needed
« Reply #59 on: August 09, 2009, 06:16:58 AM »
Ha, I did not have UAC on. Driver signing seems to be repaired now.
DragonMaster Jay
Malware researcher
Owner - Cheetah-Anti-Malware Development Group

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek