Author Topic: Comodo agent niet gestart of aangetast? [Opgelost]  (Read 10688 times)

Offline Robank

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Comodo agent niet gestart of aangetast? [Opgelost]
« on: January 31, 2010, 03:20:56 PM »
LS,
Sinds 3 dagen heb ik van McAfee al zo'n 30-40 pop-ups gehad van Artemis infecties, waarbij door McAfee al een behoorlijk aantal bestanden zijn opgeschoond en/of verwijderd. Zelfs van prog's die al langer op mijn computer staan. Daarbij zaten er ook bij van Comodo, bijvoorbeeld cmdagent.exe
Ook heb ik een scan met MBAM gedraaid en daarbij zijn 3 trojan horses verwijderd.
Desondanks blijft het pictogram van Comodo op de taakbalk voorzien van een rood merkteken. In de status wordt dan gesproken over een agent die niet geladen is.
Tussendoor steeds opnieuw opgestart.

Nu ben ik bang dat op dit moment mijn firewall is aangetast of zelfs niet aanstaat.
Hieronder heb ik een diagnoserapport van Comodo gepost.
Kan iemand mij op weg helpen bij het oplossen van dit probleem?
Alvast bedankt voor de moeite!


« Last Edit: February 10, 2010, 10:47:14 AM by Ronny »

Offline Ronny

  • Product Translator
  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 13380
  • Volunteer Moderator
Re: Comodo agent niet gestart of aangetast?
« Reply #1 on: January 31, 2010, 03:27:27 PM »
Hoi Robank,

Dat is inderdaad het geval en het probleem zit 'em inderdaad in het feit dat cmdagent.exe weg is...

Code: [Select]
[cmdagent]
Key=Yes
File=No

Als er geen backup meer staat in c:\program files\comodo\comodo internet security\repair dan zit er weinig anders op dan een "Repair installatie" te starten via Configuratiescherm, Software.
Volunteer Moderator
Any concerns? Please send me a PM or review the Forum Policy -  update Jan 3rd 2013!

Offline Robank

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Comodo agent niet gestart of aangetast?
« Reply #2 on: February 02, 2010, 08:06:25 AM »
Hallo het heeft even geduurd, maar ik heb een image van 3 weken geleden teruggezet van C en E. Op de laatste installeer ik mijn applicaties. Ik ben nu even die vervelende rode markering op de taakbalk kwijt in het pictogram van Comodo, maar bij mijn pogingen tot update verschijnt na 3 minuten de boodschap: "Fout 113 update could not completed. Seems internet connection lost halfway during update". Terwijl er met mijn internetverbinding niets aan de hand is.
Bijgevoegd een melding van MacAfee over een troyan horse direct tijdens update, waarna bovenstaande fout 113 wordt weergegeven.

Graag jullie hulp bij het oplossen van dit consistente probleem.
Alvast hartstikke bedankt. Vriendelijke groet,Rob

Offline Ronny

  • Product Translator
  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 13380
  • Volunteer Moderator
Re: Comodo agent niet gestart of aangetast?
« Reply #3 on: February 02, 2010, 09:08:52 AM »
Welke versie draai je nu dan? het kan zijn dat een "update" niet werkt maar dat je een nieuwe installatie moet doen afhankelijk van de versie zou je dan nog je oude configuratie kunnen importeren...
Volunteer Moderator
Any concerns? Please send me a PM or review the Forum Policy -  update Jan 3rd 2013!

Offline Robank

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Comodo agent niet gestart of aangetast?
« Reply #4 on: February 02, 2010, 12:27:53 PM »
Ik draai nu versie 3.12.111745.560, maar ik dus plotseling alleen maar ellende met trojan horses.
Ik heb comodo al 2 keer eraf gegooid, de computer telkens opnieuw opgestart, het register opgeschoond met Ccleaner en Regvac, installatiebestand van de site opgehaald en geïnstalleerd.
Tussendoor heb ik ook nog de volgende programma's gedraaid:
Windows update - Ccleaner - Spybot - Mbam - SuperAntiSpyware - SpywareBlaster. De laatste draait nu altijd op de achtergrond.

Ik zo eens wat rondgeneusd, maar klopt het dat er resten van Comodo op het systeem achter blijven na deïnstallatie en dat ik in combinatie met dat Artemis gedoe nooit een schone Comodo installatie kan doen?

Vriendelijke groet, Rob

Offline Ronny

  • Product Translator
  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 13380
  • Volunteer Moderator
Re: Comodo agent niet gestart of aangetast?
« Reply #5 on: February 02, 2010, 12:31:22 PM »
Hoi Rob,

Helaas is Comodo vrij snel gestopt met het ondersteunen van AV updates for 3.12 het beste kun je upgraden naar 3.14, voor de tijd even de configuratie exporteren, kun je die in 3.14 weer importeren.

Gr. Ronny
Volunteer Moderator
Any concerns? Please send me a PM or review the Forum Policy -  update Jan 3rd 2013!

Offline Robank

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Comodo agent niet gestart of aangetast?
« Reply #6 on: February 02, 2010, 12:33:47 PM »
Dag Ronny,

Hoe doe ik dat en loop ik dan niet het risico om de besmetting over te dragen aan 3.14?
Bedankt voor de snelle respons. Moet nu ff eten.
Groet,
Rob

Offline Ronny

  • Product Translator
  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 13380
  • Volunteer Moderator
Re: Comodo agent niet gestart of aangetast?
« Reply #7 on: February 02, 2010, 12:35:38 PM »
Exporteren kan via Misc, Manage configuration ehh Overig configuratie beheren of zo...
Is al weer een tijdje geleden dat ik het vertaald heb ;-)

Bedoel je dat je systeem nu al besmet is?
Volunteer Moderator
Any concerns? Please send me a PM or review the Forum Policy -  update Jan 3rd 2013!

Offline Robank

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Comodo agent niet gestart of aangetast?
« Reply #8 on: February 02, 2010, 12:51:03 PM »
Ja dat denk ik wel, omdat ik zodra ik Comodo vanuit het programma update die Artemis boodschap van McAfee krijg (meegestuurd bij vorige post) én ik niet kan updaten.

Offline Ronny

  • Product Translator
  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 13380
  • Volunteer Moderator
Re: Comodo agent niet gestart of aangetast?
« Reply #9 on: February 02, 2010, 01:03:04 PM »
Okay, had ik nog niet bekeken, dat is een valse positieve of tewel een false detectie van McAfee.

Het beste kun je dan McAfee even pauzeren, of tijdelijk uitschakelen...
Gebruik je trouwens CIS AV naast McAfee?

Normaal is 2 actieve virusscanners naast elkaar niet zo'n verstandig idee... die gaan elkaar bijten... tenzij ze "helemaal passief" kunnen scannen... maar dat is meer AV in combinatie met MalwareBytes etc...
Volunteer Moderator
Any concerns? Please send me a PM or review the Forum Policy -  update Jan 3rd 2013!

Offline Robank

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Comodo agent niet gestart of aangetast?
« Reply #10 on: February 02, 2010, 01:09:55 PM »
Nou sinds dit weekend heb ik wel 30-40  false (?) positives gehad en is zodoende heel wat opgeschoond (niet erg) of verwjderd (ff minder).
Met als resultaat het rode teken door comodo.

Ik denk er nu over om zowel Comodo (is die 3.14 ook free en waar kan ik deze veilig downloaden) als McAfee 8.7 te verwijderen en helemaal opnieuw op te bouwen. Is dat een mogelijke oplossing?

NB Van Comodo draai ik alleen de firewal omdat ik van McAfee wel full gebruik.

Vriendelijke groet, Rob


Offline Robank

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Comodo agent niet gestart of aangetast?
« Reply #12 on: February 02, 2010, 02:10:08 PM »
Hartstikke bedankt!

Ik ga deze versie eerst installeren (na deïnstallatie 3.12, opnieuw opstarten, Ccleaner etc.)
Kom in ieder geval terug om het resultaat aan te geven.

Nogmaals bedankt :-TU
Groet Rob

Offline Ronny

  • Product Translator
  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 13380
  • Volunteer Moderator
Re: Comodo agent niet gestart of aangetast?
« Reply #13 on: February 02, 2010, 02:40:23 PM »
Oh okay, zie dat Eric de link al heeft gegeven  ;)

En het zou prima naast elkaar moeten functioneren, behalve dan dat McAfee wel van de bestanden van Comodo af moet blijven  :o

Zou je deze detectie anders ff bij McAfee willen melden zodat andere gebruikers er straks geen hinder meer van ondervinden...

http://community.mcafee.com/message/106989
Volunteer Moderator
Any concerns? Please send me a PM or review the Forum Policy -  update Jan 3rd 2013!

Offline Robank

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
Re: Comodo agent niet gestart of aangetast?
« Reply #14 on: February 02, 2010, 04:48:58 PM »
Dag Ronny,

Jouw laatste boodschap nog niet gemeld aan McAfee. Maar zal ik morgen doen.

Ik heb het volgende gedaan: 1. In McAfee de toegangsbeveiliging voor Comodo uitgeschakeld; 2. Versie 3.14 geïnstalleerd; 3. Handmatige update versie 3.14 via Comodo program
Resultaat: "fout 112: Unable to copy file cmdagent.exe. Please try again".

Dus ik beschik nu wel over versie 3.14 (nog wel steeds bij updaten met die popup over Artemis trojan horse van McAfee, maar laat McA geen actie ondernemen), maar kan versie 3.14 niet updaten!

Wordt hier zwakzinnig van. Heb jij een oplossing?
Groetjes, Rob

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek