Welcome, Guest. Please login or register.
December 29, 2009, 09:45:36 AM

Login with username, password and session length

345990 Posts
38213 Topics
86792 Members

Latest Member: palsor

Search:     Advanced search | Tag Cloud
+  Welcome to the Comodo Forum
|-+  International Comodo Forums
| |-+  International Comodo Forums
| | |-+  Magyar / Hungarian
| | | |-+  Commodo Internet Security 3.x verzió - tűzfal-vírusirtó&viselkedés analízis
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Down Print
Author Topic: Commodo Internet Security 3.x verzió - tűzfal-vírusirtó&viselkedés analízis  (Read 38528 times)
trash
Comodo Member
**

« Reply #15 on: November 19, 2007, 12:46:22 PM »

Oké, akkor várunk türelemmel.
Arkangyal
"There is nothing impossible to him who will try." - Alexander The Great, ancient Greek King of Macedon, 356 BC-323 BC.
Global Moderator
Comodo's Hero

[ Visit Hungary ] www.hungary.hu

« Reply #16 on: November 20, 2007, 11:28:47 AM »

Lehet tölteni az angol végleges 3.0 verziót:
http://www.personalfirewall.comodo.com/download_firewall.html?currency=EUR&region=Europe&country=HU

XP/Vista 32/64bit.
Play Mafia Wars Smiley
trash
Comodo Member
**

« Reply #17 on: November 20, 2007, 12:11:23 PM »

Végre! Köszönjük!
trash
Comodo Member
**

« Reply #18 on: November 21, 2007, 01:42:56 AM »

Arkangyal:

- hol lehet beállitani azt, hogy a program kimehet/nem mehet az internetre?
- mik a fő külömbségek a Firewall/Defense+ biztonsági szintjei között? Melyiket érdemes használni, hogy ne magától csinálgasson szabályokat a programoknak, de maximálisan védelmezzen?

Úgy képzelem ezt, hogy felugrik egy ablak amikor egy program ki akar menni az internetre, és én mondom meg hogy mehet/nem mehet.

Esetleg valamikor zavarhatnálak MSN-en?
trash
Comodo Member
**

« Reply #19 on: November 21, 2007, 03:28:31 AM »

Még egy probléma. A grc.com-on teszteltem a portokat, az 1025-ös open, az 1033-as closed, a többi stealth.

Az 1025-öst a c:\windows\system32\lsass.exe használja (TCP, listening).

lsass.exe: Local Security Authority Subsystem

Ez mit csinál? Szükség van erre? Ha igen, akkor hogy tudom a portot stealth-é tenni?

Ha jó emlékszem, akkor 32bit-es Xp és 2.4 CPF alatt nem volt nyitva. Most 64bit-es Xp van fennt.
« Last Edit: November 21, 2007, 04:10:41 AM by trash » Logged
Arkangyal
"There is nothing impossible to him who will try." - Alexander The Great, ancient Greek King of Macedon, 356 BC-323 BC.
Global Moderator
Comodo's Hero

« Reply #20 on: November 21, 2007, 02:05:37 PM »

Hali!

Kicsit random leszek, bocs:
A Defense+ inkább olyasmi egy kicsit, mint a biztonsági házirend, csak az indítási lehetőség speciálisan részletre szabhatóak (pl. registry kulcsot védesz felülírás ellen; karanténozol fájlt indítás ellen; futhat-e valami). Tehát az leginkább az előtt foglalkozik a kérdésekkel, mielőtt az a tűzfal részhez eljutna.
A tűzfal résznél döntöd el, hogy ki/be mi menjen, ott foglalkozol hálózati dolgokkal.
A Train with Safe Mode (vagy a tűzfalnál a custom) szerintem ajánlott, de a block all (ez mindent blokkol) meg a panic mode (a computer security beállítások érvényben maradnak, de minden eltérő esemény miatt riasztást kapsz..) a legerősebbek.
Találsz egy Stealth Ports Wizard varázslót a Firewall-nál, lsass nélkül alapvetően amúgy lehet létezni (legalábbis az én gépem túlélte a kiiktatását, hálózat nélkül meg biztosan nem kell).

Define a new trusted application, ekkor már tudni fog róla a tűzfal, navigálj az Advanced/Network Security Policy-hez, ott részletesebben állítgathatod a tulajdonságait (itt tudsz tiltani valamit, ha a tűzfal automatán engedélyezte /tehát nincs popup/). Az Alert settings-nél (Firewall Behavior Settings) tudod erősebbre állítani a riasztást: húzd feljebb a csúszkát (a legfelső minden IP-re és minden port-ra kérdezni fog).

Arki

XP/Vista 32/64bit.
Play Mafia Wars Smiley
trash
Comodo Member
**

« Reply #21 on: November 22, 2007, 12:55:33 AM »

Köszönöm a választ!

Egész délelőtt szenvedtem vele, az angol fórumban többen adtak tanácsokat, de nem lett jó.

Végül felraktam újra, de úgy hogy a CFP ne magátol szabályozza a programokat, hanem mindet én.

Igy működik, a grc.com-om minden port jó. És nem kapcsoltam be a Stealth Ports Wizard-ban a Block all incomming connections-t.

Én ezt a tanulságot vontam le: mindig én engedélyezzek, ne a tűzfal magátol.

Ettől még kiválló program, csak én vagyok ilyen.
« Last Edit: November 22, 2007, 07:49:59 AM by trash » Logged
Thin_Lizzy
Newbie
*

« Reply #22 on: November 26, 2007, 08:27:01 AM »

Többszöri próbálgatás és tesztelés után ma kihajítottam a 3-as verziót, és visszaálltam a 2.4-re.

Installáláskor a 3.0 verzió mindig kék halált halt, majd miután a Defense+-t kikapcsoltam, csak úgy tudtam telepíteni. Ezzel együtt a Stealth Port Wizard  meg a New trusted zone nálam semmit sem csinált, és nem is jegyzett meg semmit. Akárhányszor megnéztem, beállítottam, a következő megnézéskor a Stealth Port wizard mindig a legelső opcióra kapaszkodott vissza, függetlenül az általam megadott zónától. Úgyhogy itt következett az uninstall ideje. Sajnálom, hogy egy ennyire félkész verziót tettek publikussá, és majd ha a következő verziókról csak jót hallok, majd akkor jöhet a frissítés.
Arkangyal
Global Moderator
Comodo's Hero

« Reply #23 on: November 26, 2007, 08:47:08 AM »

Hali Lizzy,

Nálam okés. Újraindítottad a gépet a 2.4 eltávolítása és a 3.0 telepítése után? Én erősen ajánlom a telepítéskor a Custom > Basic védelmet választani Defense+ -nál (tapasztalat). Próbáld meg kikapcsolni a registry védelmet, hátha csak az a baja (de ez valami telepítési gubancnak tűnik).

A kékhalál milyen üzenetet dobott ki? Van bármilyen rezidens védelmi programod? (milyen)

Arki

XP/Vista 32/64bit.
Play Mafia Wars Smiley
Thin_Lizzy
Newbie
*

« Reply #24 on: November 26, 2007, 09:52:54 AM »

Hali Arki!

Termeszetesen ujrainditottam, nem is engedett volna semmit csinálni anélkül. Sőt, elég sajátos módon, amikor upgradelni próbáltam a 2.4-et, először letöltötte a frissítéseket, uninstallálta a 2.4-et, reboot, install 3.0, reboot, és config, használat következtek.

A registry védelmet már az elején kilőttem, valahol olvastam az általad is javasolt tennivalókat kék halál ellen. Így tehát már működött, de a hálózati config egy ideig ment, mára teljesen elkutyult. Pénteken még normálisan működött az általam megadott hálózat megosztott nyomtatása, stb, mára meg nem. A kék halált már a RC1-nél is tapasztaltam, de bíztam benne, hogy majd csak kijavítják a hivatalos verzió kiadása előtt.

Ezzel együtt is köszönöm a tanácsaidat.

Arkangyal
Global Moderator
Comodo's Hero

« Reply #25 on: November 26, 2007, 10:09:45 AM »

Tudsz beírni ide pontos kékhalál adatot vagy automata újraindításra van állítva a géped (tehát kékhalál és újraindul a gép)? Egy memory dump talán segítene a fejlesztőknek a probléma gyökerét kikeresni.

Nagyon szívesen, remélem azért majd a 3.0 is jó lesz egyszer nálad Smiley

Arki

XP/Vista 32/64bit.
Play Mafia Wars Smiley
Thin_Lizzy
Newbie
*

« Reply #26 on: November 27, 2007, 05:40:30 AM »

Nincs automata újraindítás, viszont a ccleaner szorgalmasan kitöröl minden ilyen szemetet minden gépindításkor. Ha jól emlékszem valami NO MEMORY STACK szöveg szerepelt a kiírásban.

trash
Comodo Member
**

« Reply #27 on: November 28, 2007, 08:18:28 AM »

Egy kis ideig gépen kivül voltam.

Egy gondom lenne, mintha a CFP lassan reagálna a dolgokra. Pl. telepitéskor bekapcsolom az Installation Mode-ot, telepit, de nagyon lassan. A CPU használata 0 %, a gép nem fagy, lehet dolgozni, csak a sokáig gondolkodik. De ez nem csak telepitéskor jön elő. 32 és 64 bit alatt is.

Semmi erőforrás igényes program nem múködik a háttérben, csak a Windows saját dolgai.

A Defense+ Paranoid Mode-ban van, de ez nem foghatja le a gépet. Vagy igen?
blattida
Product Translator
Comodo Family Member

« Reply #28 on: December 13, 2007, 07:51:38 PM »

Üdv mindenkinek!

Új húsként köszöntöm az egybegyűlteket, valamint hódolat a friss verzióért és a javításokért a Comodo csapatának!
Ha csak fele ilyen jó lesz a hármas CAVS, már akkor is az AV cégek réme.  Shy  Viva Comodo

"Egyszer itt minden a Tiéd lesz, Fiam! A függöny, Apám?"

XP SP3, CIS 3.13
Arkangyal
Global Moderator
Comodo's Hero

« Reply #29 on: December 14, 2007, 02:41:45 PM »

A Defense+ Paranoid Mode-ban van, de ez nem foghatja le a gépet. Vagy igen?

A memória használata nem duplázódik? Jelenthet gyengébb teljesítményt, igen, nem feltétlenül szignifikáns.

blattida: igyekeznek a fiúk Smiley.

Arki

XP/Vista 32/64bit.
Play Mafia Wars Smiley
Tags: 3.0 Firewall 
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  

SSL Certificate Free Virus Removal Firewall
Page created in 0.042 seconds with 17 queries.