Author Topic: Commodo Internet Security 3.x verzió - tűzfal-vírusirtó&viselkedés analízis  (Read 73339 times)

Offline Phoenix26

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Commodo Firewall Pro 3.x verzió
« Reply #60 on: February 20, 2009, 04:57:54 AM »
Üdv

   Megpróbálom majd angol nyelven is a Comodo-nak a nálam jelentkező bug-ot jelenteni. Egy hónapja mikor felraktam a 3.8-as bétát simán felment semmi gond. Újraindítás után a fiókomhoz (Egy van a gépen csak az enyém, sem vendég- sem másféle fiók nincsen az XP-n) jelszót kér. Mivel nincs jelszó ezért semmit sem fogad el értelemszerűen. Maradt az újraindítás és lőn nem kért. Gondoltam egyszeri hiba, de nem. Random jelentkezett és hát eléggé idegesített. Így hát vissza a 3.5-re ...
   Most, hogy kijött a végleges vártam, hogy az auto-update felrakja. Ez tegnap meg is történt. A hiba azonban újra jelentkezett. Immár 100%, hogy a Comodo 3.8as okozza. Gondot nem okoz, mert egy újraindítás után általában jelszókérés nélkül beenged, de elég kellemetlen azért ... Ha valaki olvassa és jobban tud angolul mint én, esetleg találkozott valaki innen hasonló hibával, az majd jelezze itt. Thx

Offline blattida

  • Product Translator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 415
Re: Commodo Firewall Pro 3.x verzió
« Reply #61 on: February 20, 2009, 10:35:07 AM »
Épp most frissült a  a 471. es verziójúra a 3.9-as virusirtóm.....
Elolvastam  de angolul van és ÉN  enyhén szólva is ugatom az angolt..))
We have just released COMODO Internet Security 3.8.64739.471.

What is new in this release?
=================
FIXED! AV engine crashes while scanning some files
FIXED! Firewall blocks all the traffic in some vista PCs when checksum verification is enabled
FIXED! Some applications consume 100% CPU while CIS is installed
 Ha tudod elmondanád , hogy mit is javítottak ilyen gyorsan ???? Hisz alig pár napja jött csak ki a 3.8-as véglegesnek mondott verzió
Elöre is köszi  Üdv  laci

Ezek csak hibajavítások. A manuáls kereső fagyási, összeomlási gondjai, bizonyos fájlokon, vista-n teljes netblokkolás, checksum hitelesítés mellett és néhány alkalmazás 100%-os processzor használata, ha telepítve van a CIS...engem az első és utolsó problémakör érintett, néhány gond megoldódott, de még nem teljesen...
Egyébként az AV motor még mindig a béta verziós, ez látszik is a felületén, hisz ki is van írva, így ez még csak RC, nem végleges verzió.  :THNK
"Egyszer itt minden a Tiéd lesz, Fiam! A függöny, Apám?"

W7 SP1

Offline blattida

  • Product Translator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 415
Re: Commodo Firewall Pro 3.x verzió
« Reply #62 on: February 20, 2009, 10:38:43 AM »
Üdv

   Megpróbálom majd angol nyelven is a Comodo-nak a nálam jelentkező bug-ot jelenteni. Egy hónapja mikor felraktam a 3.8-as bétát simán felment semmi gond. Újraindítás után a fiókomhoz (Egy van a gépen csak az enyém, sem vendég- sem másféle fiók nincsen az XP-n) jelszót kér. Mivel nincs jelszó ezért semmit sem fogad el értelemszerűen. Maradt az újraindítás és lőn nem kért. Gondoltam egyszeri hiba, de nem. Random jelentkezett és hát eléggé idegesített. Így hát vissza a 3.5-re ...
   Most, hogy kijött a végleges vártam, hogy az auto-update felrakja. Ez tegnap meg is történt. A hiba azonban újra jelentkezett. Immár 100%, hogy a Comodo 3.8as okozza. Gondot nem okoz, mert egy újraindítás után általában jelszókérés nélkül beenged, de elég kellemetlen azért ... Ha valaki olvassa és jobban tud angolul mint én, esetleg találkozott valaki innen hasonló hibával, az majd jelezze itt. Thx


SP2-es vagy SP3-as az XP-d? Ilyennel, egyébként, még nem találkoztam, de itt a fórumon sem...
"Egyszer itt minden a Tiéd lesz, Fiam! A függöny, Apám?"

W7 SP1

Offline Phoenix26

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Commodo Firewall Pro 3.x verzió
« Reply #63 on: February 20, 2009, 12:20:20 PM »
SP3-as ... Semmi buhera, semmi extra program. Normál SP3-as XP. Csak a firewall részt tettem fel eddig is (NOD32 3-as az antivirus mellette). Ma viszont már csak csökkentett módban tudtam belépni, mert folyamatosan "blokkolt" az üdvözlőképernyőn. Uninstall Comodo és működik tökéletesen ... Vagy vissza a 3.5-re vagy várok a 3.9-re ...

Offline blattida

  • Product Translator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 415
Re: Commodo Firewall Pro 3.x verzió
« Reply #64 on: February 20, 2009, 12:35:29 PM »
SP3-as ... Semmi buhera, semmi extra program. Normál SP3-as XP. Csak a firewall részt tettem fel eddig is (NOD32 3-as az antivirus mellette). Ma viszont már csak csökkentett módban tudtam belépni, mert folyamatosan "blokkolt" az üdvözlőképernyőn. Uninstall Comodo és működik tökéletesen ... Vagy vissza a 3.5-re vagy várok a 3.9-re ...

Lépj vissza a 3.5-ösre, már csak azért is, mert a tűzfal nem változott sokat, threatcast, memória túlcsordulás elleni védelem, kevesebb riasztás és hibajavítás.  (:LGH)
A 3.9-es elvileg március közepe/vége felé jelenik meg... :THNK
"Egyszer itt minden a Tiéd lesz, Fiam! A függöny, Apám?"

W7 SP1

Offline W666W

  • Comodo Family Member
  • ***
  • Posts: 77
Re: Commodo Firewall Pro 3.x verzió
« Reply #65 on: February 21, 2009, 12:51:10 AM »

Egyébként az AV motor még mindig a béta verziós, ez látszik is a felületén, hisz ki is van írva, így ez még csak RC, nem végleges verzió.  :THNK

Na tessék..:)))
Ez honnan látszik, mert Én tök kuka vagyok az ilyenhez,és Én nem látok semmi változást..Ugyanaz a külseje mint eddig..vagy ezt hol irják ????
annyit vettem észre mint már irtam, hogy  gyprsabb  a keresés ez észrevehetö meg a memófogyasztás is sokkal jobb...

Offline blattida

  • Product Translator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 415
Re: Commodo Firewall Pro 3.x verzió
« Reply #66 on: February 21, 2009, 03:46:06 AM »
Na tessék..:)))
Ez honnan látszik, mert Én tök kuka vagyok az ilyenhez,és Én nem látok semmi változást..Ugyanaz a külseje mint eddig..vagy ezt hol irják ????
annyit vettem észre mint már irtam, hogy  gyprsabb  a keresés ez észrevehetö meg a memófogyasztás is sokkal jobb...

Sokkal rosszabbul teljesít a teszteken(én is csináltam/csinálok párat), mert még nem került bele a teljes adatbázis, erről a fórumokon is sok szó esik, másrészt, kézi keresés közben, az AV GUI-ján is bétaként jelenik meg, csak nézz rá...elvileg hétfőre átkerül a teljes adatbázis, így kikerül a béta állapotból... :THNK
"Egyszer itt minden a Tiéd lesz, Fiam! A függöny, Apám?"

W7 SP1

Offline W666W

  • Comodo Family Member
  • ***
  • Posts: 77
Re: Commodo Firewall Pro 3.x verzió
« Reply #67 on: February 21, 2009, 06:17:46 AM »
Sokkal rosszabbul teljesít a teszteken(én is csináltam/csinálok párat), mert még nem került bele a teljes adatbázis, erről a fórumokon is sok szó esik, másrészt, kézi keresés közben, az AV GUI-ján is bétaként jelenik meg, csak nézz rá...elvileg hétfőre átkerül a teljes adatbázis, így kikerül a béta állapotból... :THNK

ÉN itt valamit nem értek, és lehet érthetetlennek tünök..DE Nekem a 986-os adatbázissal dolgozik az antivírusom....
Mégpedig a  3.8.64739.471  release ....közben megnéztem itt is http://internetsecurity.comodo.com/updates/vdp/database.php  és itt is a 986-os adatbázis a legfrisebb

SUMMARY
Database Version:    986
Release Date (all times GMT):    20-Feb-2009 15:00:00
Number of Definitions Added:    12209
Total Definitions:    1423271

Most akkor van ennél frisebb adatbázis is????
mert a 3.5-öst is felraktam ás ott is ez a legfrisebb adatbázis....

Kézi keresésnél meg nekem nem iir ki semmiféle bétát, még a jobb klikkes keresésnél sem....
most nagyon meg vagyok zavarodva.... (:NRD)

Offline blattida

  • Product Translator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 415
Re: Commodo Firewall Pro 3.x verzió
« Reply #68 on: February 21, 2009, 09:22:27 AM »
A 3.5 adatbázisa a teljes, arra vonatkozik jelenlegi állapotában az adatbázis mérete, mert a 3.8-as keresője teljesen újra lett írva, az adatbázis is új formában van benne, erre az új formára kell átkonvertálni a régi adatbázist, ami, elvileg, hétfőre készül el teljesen. Ezért szerepel lényegesen jobban a 3.5-ös verzió a teszteken.

Abban igazad van, hogy a .471-es verzióból a beta szöveget kivették, az előzőben még benne volt... (:AGL)
"Egyszer itt minden a Tiéd lesz, Fiam! A függöny, Apám?"

W7 SP1

Offline W666W

  • Comodo Family Member
  • ***
  • Posts: 77
Re: Commodo Firewall Pro 3.x verzió
« Reply #69 on: February 22, 2009, 03:11:27 PM »
A 3.5 adatbázisa a teljes, arra vonatkozik jelenlegi állapotában az adatbázis mérete, mert a 3.8-as keresője teljesen újra lett írva, az adatbázis is új formában van benne, erre az új formára kell átkonvertálni a régi adatbázist, ami, elvileg, hétfőre készül el teljesen. Ezért szerepel lényegesen jobban a 3.5-ös verzió a teszteken.

Abban igazad van, hogy a .471-es verzióból a beta szöveget kivették, az előzőben még benne volt... (:AGL)
[/quote

na most egy kis világosságot gyujtottál elsötétült agyamba..:))))
]

Offline trash

  • Comodo Member
  • **
  • Posts: 32
Üdv!

Egy furcsa dolgot vettem észre tegnap előtt. Ha berakok egy lemezt vagy virtuális CD-t akarok használni, a gép mintha lefagyna. Az egér mozog, de a billentyű nem reagál, áll minden.

Hozzáteszem 1-2 hónapja nem használtam se valódi, se virtuális optikai meghajtót.

Először arra gondoltam, hogy a Comodo összeakad a 4-es NOD-al. De miután visszaraktam a 3-ast, a hiba ugyanaz. Háromszor telepitettem újra a rendszert, mindig ugyanazzal az eredménnyel.

A Comodo-t Proactive konfigurációval használom (D+ Paranoid, tűzfal Custom), igy történik a lefagyás. Ha Firewall konfigurációt használok (D+ Paranoid, tűzfal Custom) akkor minden rendesen működik.

Proactive módban minden program tökéletesen működik, kivéve az optikai/viruális meghajtókat. (még a DVD irót is kicseréltem újra :) )

Mi lehet a gond?

OS: XP x64 Pro
Comodo: 3.8.65951.477 64bit
NOD 4 64bit

Minden driver 64bites, nem sok program van most a gépem, de azok 90%-a 64 bites.

Offline trash

  • Comodo Member
  • **
  • Posts: 32
Kimaradt: 2-3 korábbi verzióval nem volt ilyen gond.

Offline s.tomika

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Commodo Internet Security 3.9 verzió - Kritikus keresési probléma
« Reply #72 on: June 10, 2009, 11:21:56 AM »
Sziasztok!

Nekemvolna egy olyan problémám a 3.9.xx.509-es verzióval, hogy felraktam rá a magyarítást és onnatól a Kritikus helyek vizsgálata mindig kifagy, és meg fogja az egész gépet. Viszont ha visszaállítom a nyelvet angolra, akkor nncs vele semmi probléma.
Valakinek van ötlete mi lehet a gond, és hogyan lehetne orvosolni?
Szeretném ha magyarul tudnám használni, minden gond nélkül.

Offline zoltang

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Commodo Internet Security 3.9 verzió - Kritikus keresési probléma
« Reply #73 on: June 10, 2009, 01:41:18 PM »
Sziasztok!

Nekemvolna egy olyan problémám a 3.9.xx.509-es verzióval, hogy felraktam rá a magyarítást és onnatól a Kritikus helyek vizsgálata mindig kifagy, és meg fogja az egész gépet. Viszont ha visszaállítom a nyelvet angolra, akkor nncs vele semmi probléma.
Valakinek van ötlete mi lehet a gond, és hogyan lehetne orvosolni?
Szeretném ha magyarul tudnám használni, minden gond nélkül.


    Nálam is ez a hiba jelentkezett egy bizonyos könyvtár vizsgálatánál mindig meghalt. Amióta a javított magyarítást (2009.06.03.-i) felettem azon a könyvtáron is átmegy rendesen. Még teljes kritikus vizsgálatot nem csináltam de szerintem ezzel már menne az is.

Remélem segít.

A magyarítás egy részének a javítása itt az alábbi dátumú hozzászólásban:
http://forums.comodo.com/feedbackcommentsannouncementsnews_cis/multilingual_support_comodo_needs_your_help_translators_will_be_rewarded-t40702.0.html
   
Multilingual Support: Comodo Needs Your Help! Translators will be rewarded.

blattida - « Reply #3 on: June 04, 2009, 07:20:12 AM » - cfp.hungarian.lang.zip (35.48 KB - downloaded 10 times.)

Offline zoltang

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Commodo Internet Security 3.9 verzió - Kritikus keresési probléma
« Reply #74 on: June 10, 2009, 03:55:35 PM »
Sziasztok!

Nekemvolna egy olyan problémám a 3.9.xx.509-es verzióval, hogy felraktam rá a magyarítást és onnatól a Kritikus helyek vizsgálata mindig kifagy, és meg fogja az egész gépet. Viszont ha visszaállítom a nyelvet angolra, akkor nncs vele semmi probléma.
Valakinek van ötlete mi lehet a gond, és hogyan lehetne orvosolni?
Szeretném ha magyarul tudnám használni, minden gond nélkül.



Van már egy még újabb is ugyanott.

 blattida   -     « Reply #15 on: Today at 03:32:28 PM »

Hungarian translation.

Fixed some minor strings and spell error.

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com Smf Destek