Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
May 19, 2013, 01:12:09 AM

Login with username, password and session length

662940 Posts
70576 Topics
145150 Members

Latest Member: _LEVI_

Search:     Advanced search | Tag Cloud
+  Welcome to the Comodo Forum
|-+  International Comodo Forums
| |-+  International Comodo Forums
| | |-+  Magyar / Hungarian
| | | |-+  Windows Operating System által blokkolt Skype UDP port (bejövő)
« previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Windows Operating System által blokkolt Skype UDP port (bejövő)  (Read 7600 times)
gerison
Newbie
*

« on: December 17, 2009, 08:14:44 AM »

Sziasztok,

Lassan már egy hete nem találok megoldást az alábbi problémára, bízom benne, talán más is belefutott ebbe, így tudunk egymásnak segíteni:

Skype legújabb verziója van feltelepítve kliens-gépre, WinXP SP3 alatt. A Skype úgy van beállítva, hogy a bejövő hívásokhoz csak a 60101-es port használható, a 80-as vagy a 443-as port NINCS engedélyezve (szándékosan). UPnP szintén NINCS bekapcsolva.

Ez a kliens-gép (IP címe: 10.0.0.105) egy routeren keresztül csatlakozik a nethez. A router konfigjában az UPnP szintén NINCS engedélyezve, port forwarding aktív, meg van adva, hogy a 60101-es UDP/TCP port a 10.0.0.105 címen okés.

COMODO --> Firewall --> Advanced --> Network Security Policy beállításoknál Global Rules alatt legelsőként van definiálva az alábbi SKYPE szabály:

Allow, UDP, In/Out
Source address: Any
Destination address: 10.0.0.105
Source Port: Any
Destination Port: port range, 60101 - 60103 (azért ez az intervallum, mert másik 2 gépen is be van állítva minden Skype-on külön port hasonlóan ehhez a klienshez).

Ugyanez a szabály szintén első helyen meg van adva a SYSTEM és a SVCHOST.EXE folyamatok alatt is.

Mindezek ellenére, amint kijelentkezek Skype-ból, hihetetlen mennyiségű blokkolt 60101 UDP port bejegyzés jelenik meg a log-ban és amíg nem jelentkezek vissza Skype-on, addig folytatódik!

A log tartalma:
Application: Windows Operating System
Action: Blocked
Protocol: UDP
Source IP: 81.akármi
Source Port: 45akármi
Destination IP: 10.0.0.105
Destination port: 60101

A fenti beállítások alapján én speciel nem értem a logikát, hacsak a "Windows Operating System" nem csak és kizárólag a "System" és "Svchost.exe" folyamatokat folgalja magában, de én úgy tudom csak ezeket.

Aki esetleg találkozott már hasonló problémával, legyen szíves ossza meg tapasztalatait, vagy a megoldást, mert ez egy kisebb hálózatban és egyszerűbb kliens-gépeken nem túl egészséges.

Köszönöm előre is a segítségeteket!
Arkangyal
"There is nothing impossible to him who will try." - Alexander The Great, ancient Greek King of Macedon, 356 BC-323 BC.
Global Moderator
Comodo's Hero

[ Visit Hungary ] www.hungary.hu

« Reply #1 on: January 06, 2010, 10:14:06 AM »

Hali!

No, ez nem mai kelető, de hátha tudunk rá valami fényt deríteni.
1. Először is, miért keletkezik log bejegyzés? Bekapcsoltál érvényesülésnél naplózást?
2. Ha a forrás port mindig megegyezik, úgy még a másik gép kereshet kapcsolatot a te gépeddel (több kapcsolat portot használva). Ezért én úgy próbálnám megnézni ezt a jelenséget, hogy a távoli usert jelentkeztetném ki: ha így nincs riasztás, akkor csak távoli user beállításaival kell foglalkozni (nem helyi probléma).

Arki

gerison
Newbie
*

« Reply #2 on: January 06, 2010, 10:49:08 AM »

Hello,

Még mielőtt bármit is írnék, azt azért jelezném, hogy format C volt, azaz jelenleg egy teljesen új rendszerre lett felrakva a legutóbbi comodo és skype, és azóta nincs ilyen jellegű problémám.

Ehhez képest akkor a válaszok:

1. Nem kapcsoltam be naplózást, mégis bejegyezte a log-ba a kis okos, ráadásul Windows Operating System névvel, hogy valami nem okés, azaz "intrusion attempt"-nek minősítette a Skype ezen próbálkozását (kapcsolat-keresését).

2. A forrás port és a forrás IP mindig más volt, így a másik oldal kilőve, mint problémaforrás. Rendszer reinstall után ez be is igazolódott, azóta semmi gondom sem a Comodo-val, sem a Skype-al, nincsen semmilyen blokkolt port a log-ban.

Azért köszönöm, talán másnak is hasznos lesz ez az infó.
Tags:
Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  

SSL Certificate Free Virus Removal Firewall
Page created in 0.042 seconds with 22 queries.