Author Topic: COMODO Application Agent is not running....Help!  (Read 13587 times)

Offline fh89255

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: COMODO Application Agent is not running....Help!
« Reply #15 on: October 11, 2010, 01:42:02 PM »
hi - thank you lordpuffer!! i had the same problem. so i stopped comodo for a few seconds restarted it and wam bam its working. thanks.
fh89255 :D :-TU :BNC

Offline mongoflasher

  • Comodo Member
  • **
  • Posts: 34
Re: COMODO Application Agent is not running....Help!
« Reply #16 on: November 15, 2010, 09:15:23 AM »
sadly i have the same problem. the solutions arent't really interessting for me, since i use only comodo for about the last five years, have no other sec software...so its a cmd problem!
the only way for me to use comodo right now, is to start the diagnostics right after rebooting, then close cmd and start it again. it then works properly, but not before...i have to do this every single time i start my pc.
re-installing does nothing!
to an unrelated topic cmd often blocks some programs associated with the explorer.exe without asking or anything. anytime cmd does that i have to reboot, too. following the above described procedure.
i even defined the associated programs as trusted apps but cmd blocks them anyways! no way to interfere...

to sum it up, since cmd updated to "premium" i am really unhappy with it. doesn't work properly, has so freaking many problems that always lead to rebooting therefore leading to all the stress again.
in some cases from my friends, to whom i usually recommended cmd, they couldn't even start their pc anymore, till they de-installed cmd per "safe-mode".

please make a workaround! fix your problems and make cmd the great firewall it was before, cause as for now, its just so much trouble!

Offline weaker

  • Usability Study Member
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 505
Re: COMODO Application Agent is not running....Help!
« Reply #17 on: December 28, 2010, 03:15:44 PM »
At a friend's PC I encounter the same error. My personal updated CIS is running smoothly while at this PC I see the same cycle: Yellow exclamation mark error -- diagnosis -- error found -- everything seems to be fine, but a restart is recommended -- reboot -- back to square one.

Offline Cody-cz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • BloxxterNet - hitchhiker guide aroun the internet and SEO
Re: Comodo Application Agent is not running....Help!
« Reply #18 on: December 30, 2010, 08:16:22 AM »
Sorry I have to tell this, I have the same problem on Windows 7 Ulitmate, version of CIS is 5.0.163652.11421.

After few minutes of running Comodo I can see this icon.


This issue appears together, with ask dialog for allowing processes and programs which I already allowed.


When I open Comodo, I can see that Comodo Application Agent is not running, turned off.


After running diagnostic, all seems to be OK.


For while helps to turn Comodo off a run again.

Cany anybody helps? I try uninstall and install again.

Sorry for screenshots in Czech.

Offline Cody-cz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • BloxxterNet - hitchhiker guide aroun the internet and SEO
Re: Comodo Application Agent is not running....Help!
« Reply #19 on: December 31, 2010, 09:16:49 AM »
After I reinstal Comodo Internet Security, the problem is back again >:( Because of ot is critical problem I have to stop using Comodo and install other product. If this bug will be repaired, please let me know.

I will be happy if I could return back to Comodo.

Offline EricJH

  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 19370
Re: Comodo Application Agent is not running....Help!
« Reply #20 on: December 31, 2010, 08:37:22 PM »
Best thing to do to make sure that there are no left overs of previously uninstalled security programs around. Not all uninstallers do a proper job. And left over applications, drivers or services can cause all sort of "interesting effects".

Following are two of my tutorials to make sure there are no more left overs.

Use existing removal tools

Try using removal tools for those programs. Here is a list of removal tools for common av programs: http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN146 .

Otherwise do a Google search with terms "removal tool"  and * name of product or vendor*.

For a more technical hands on approach:

We are gonna take a look to see if there are some old drivers of your previously uninstalled  security programs are still around. First run "set devmgr_show_nonpresent_devices=1' without the quotes from the command prompt. Then go to Device Manager --> View --> show hidden devices --> now look under Non Plug and Play drivers --> when you see a driver that belongs to your previous security programs click right --> uninstall --->  reboot your computer. You need to Google the driver's names to see to what programs they belong to. You don't want to uninstall Microsoft/Windows related drivers of course; even some Microsoft drivers may show up as non active  please don't uninstall them. It is best to make a system restore point before this of course.

When the problem persists make sure there are no auto starts from your previous security programs. Download Autoruns and run it.

This program finds about all auto starts in Windows. This tool can therefore seriously damage Windows when not handled properly. After starting push Escape and go to Options and choose to hide Windows and Microsoft entries, to include empty locations and then push F5 to refresh.

Now check all entries to see if there are references to your previous security program. When you find them untick them. After unticking reboot your computer and see what happens.

Offline Cody-cz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • BloxxterNet - hitchhiker guide aroun the internet and SEO
Re: Comodo Application Agent is not running....Help!
« Reply #21 on: January 01, 2011, 05:10:46 AM »
Sorry, this is not the case, this proble apperas in new installed system, after full formatting hard disk, there could not be any relicts previous installations.

Offline EricJH

  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 19370
Re: Comodo Application Agent is not running....Help!
« Reply #22 on: January 01, 2011, 08:07:39 PM »
Sorry, this is not the case, this proble apperas in new installed system, after full formatting hard disk, there could not be any relicts previous installations.
Then you most likely found a bug.

Please file a bug report in the Bug Reports - CIS board following the format as described in FORMAT & GUIDE - just COPY/PASTE it!.

Offline Cody-cz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • BloxxterNet - hitchhiker guide aroun the internet and SEO
Re: Comodo Application Agent is not running....Help!
« Reply #23 on: January 02, 2011, 04:35:14 AM »

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek