Author Topic: Comodo won't shut down  (Read 66549 times)

Offline Slarti

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Comodo won't shut down
« on: October 15, 2010, 11:24:57 AM »
Since upgrading to the latest Comodo I am finding that it ceases to respond to either right or left mouse click and when I come to shutdown my PC I get the classic Windows End Program box for Comodo and whatever I do I end up having to do a hardware shutdown - 5 seconds on the on/off button.

Running XP Pro SP3 with all patches.
AV is AVG, registered and paid for.

When the problem first showed, I thought it could be a dodgy update, so uninstalled Comodo, used the cleanup utility and then did a fresh download and re-install.

Help?

Offline Alakhai

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Comodo won't shut down
« Reply #1 on: October 15, 2010, 01:25:44 PM »
I am having the same issue, stops any popups from it so i cannot tell anything new to allow.

Windows xp sp3
Avast antivirus.

I had malwarebytes protection module running, since then i have disabled it, tried a clean install and a registry rebuild.
« Last Edit: October 15, 2010, 03:41:15 PM by Alakhai »

Offline HeffeD

  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 6827
Re: Comodo won't shut down
« Reply #2 on: October 16, 2010, 09:16:33 AM »
I am experiencing the same thing, but I do think it may be something to do with an AV update, because I ran trouble free for a week or two after installing version 5.

Windows XP Pro SP3
Using the whole CIS suite.

Offline -:Viper:-

  • Comodo Member
  • **
  • Posts: 26
  • Software/Driver/Graphics designer, Windows/Linux
Re: Comodo won't shut down
« Reply #3 on: October 16, 2010, 09:33:48 PM »
Make a notch for me on this one, too...

I got the update when it showed up recently.  I'm an independent senior software consultant, and I run my own IT game in my office.  I put it on one of the other laptops first, and it's been working fine for that engineer.  But I updated recently on my main Win32 (XP Pro) development machine, and it's wreaked havoc for over a week now.

I have the same behavior as described here on this thread, but I'll detail it a little more.  After uninstalling several times, cleaning on one of them, I still am dogged by this bad behavior after ever reinstallation.

I install with firewall only, as I run alternate A/V (AVG).  CIS installs the firewall fine, and I reboot, and it shows up the first boot and works fine (menu works, UI comes up when requested).  Then I import my backed up config, and hum along fine for a session.  Apache works fine, all my in/out apps work off my imported config from the backup, and it works like it's supposed to

Upon rebooting, CIS either doesn't show up in the tray at all, or it shows up in the tray and the tray animates, but I cannot get a menu on right click, and the UI does not open on left double click.  I also cannot get the UI to open when I double-click the icon the installer put on the desktop.  Several of my tools can no longer get to the network, though others can, and most importantly, some of my critical connectivity cannot make connections.

Of course, I cannot kill CFP.exe, though it's running there in the process explorer.  And, some of the popups do appear and can be interacted with.  However, most popups don't show up, but if you ALT+TAB, there are windows with Comodo Alert names that pile up in the window list.  But you cannot get them to open or appear when you ALT+TAB to them.

Further, on shutdown, Windows XP (Pro, SP3 with all updates) takes a LOOOONNNNGGGG time to try to shut down, then it will tell you that 'cfp.exe' is not responding.  You can tell it to terminate it, and after another LOOOOOONNNNNGGGGG time, it will finally successfully terminate it, and then will pause for another long time with "Windows is shutting down..." on the final screen.

I have now accepted this first as an update, then I have uninstalled and reinstalled with same results, and uninstalled, CIS clean.bat purged out and reinstalled, and finally just uninstalled.  My computer bank uses Synergy to synchronize the mouse and keyboard between a bank of different Linux and XP computers and screens, and Comodo has pretty much killed off the XP machines for me.  I had to get extra keyboard and mouse on the XP machine so that I could still interact with it.  I've lost several partial days of work trying to reboot and get something working, but it's really goofed up my networking something horrid.

I'm going to try to drop back to the old version if I can find it.  CIS is just getting too fluffy, I'm afraid, and the unnecessary .NOT framework crap around the engine is just getting too top heavy, I'm afraid, and killing the interactive part of the product...

I ditched Zone Alarm for the same reasons... must they all go all whacky?  It's just a freakin' security app, after all.

Funny thing, my Linux boxes are not so encumbered.  It's hard to even find security apps for Linux... there's no niche for them over here... :)

I'll be happy to try something on the XP box.  I write Windows apps and drivers, so I do need those machines and it's my main Win32 dev machine that CFP pukes on.  But I have XP running in VirtualBox on my Linux machines, and it doesn't act up there.  I'll try some things on the affected XP box if I can get some concrete things to try that might actually be relevant...

Thanks,
V

Offline languy99

  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 3940
Re: Comodo won't shut down
« Reply #4 on: October 17, 2010, 12:00:24 AM »
try something for me, can you remove AVG and see how comodo firewall works now. I am seeing a pattern of some AV's being incompatible with the new version of comodo.
http://www.youtube.com/languy99

Software Reviews for all.

Follow me on Twitter http://twitter.com/#!/languy99

Offline -:Viper:-

  • Comodo Member
  • **
  • Posts: 26
  • Software/Driver/Graphics designer, Windows/Linux
Re: Comodo won't shut down
« Reply #5 on: October 19, 2010, 03:53:39 PM »
I pulled AVG 11 off that machine, and have rebooted 3 times so far, and Comodo is, so far, behaving (I right-click gets menu, left double click opens UI).  And the network problems have now stabilized on that machine.

I'll post again later after more time to watch it.  Uninstalling AVG isn't really a solution, though...

Offline languy99

  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 3940
Re: Comodo won't shut down
« Reply #6 on: October 19, 2010, 04:15:27 PM »
if all is ok, why not run Comodo AV ( run the whole suite) it works just as good if not better then AVG and will give you a stable system and is free.
http://www.youtube.com/languy99

Software Reviews for all.

Follow me on Twitter http://twitter.com/#!/languy99

Offline bluesjunior

  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 542
Re: Comodo won't shut down
« Reply #7 on: October 19, 2010, 04:34:44 PM »
I am running Comodo v5 Firewall, Def+ and Sandbox with Avira v10 and have no compatibility problems whatever with this set up. I personally would prefer to use the Comodo AV but in every version since V4 I get a "oops Comodo has found a bug, and needs to close" pop up and then cmdagent shuts down and freezes up my PC. I have Win XP Home Edition SP3 and my PC is 7yrs old which I have concluded has something to do with it as other people I know with newer PC's don't seem to get this problem. Anyway try Avira as it works ok with v5.

Offline HeffeD

  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 6827
Re: Comodo won't shut down
« Reply #8 on: October 19, 2010, 05:11:52 PM »
if all is ok, why not run Comodo AV ( run the whole suite) it works just as good if not better then AVG and will give you a stable system and is free.

I'm only running the complete suite of CIS and I have the shutdown issue as well...  :-\

Offline languy99

  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 3940
Re: Comodo won't shut down
« Reply #9 on: October 19, 2010, 05:39:23 PM »
I'm working on a special cleaning video tonight to show everyone how I clean out my computer and what I do. This will solve a lot of problems for people.
http://www.youtube.com/languy99

Software Reviews for all.

Follow me on Twitter http://twitter.com/#!/languy99

Offline tomfumb

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Comodo won't shut down
« Reply #10 on: October 19, 2010, 08:23:25 PM »
Just wanted to say I'm having issues too with Comodo Free Firewall (v 5.0.163652.1142), but only since 2 or 3 days ago, so I'm hanging on for that video.

I'm running XP Pro SP3 with AVG Free 2011.  I think the Comodo free firewall is great but I was never impressed with the AV package (mainly due to resource hogging by cmdagent) so I don't see the full suite as an option.

I have to say I'm a little skeptical that 'cleaning out' my pc will fix the issue - I run a pretty tight ship and this issue seems to have appeared out of the blue for a number of people around the same time, but I'm not complaining if there's a possibility this will fix a good and free firewall.

Offline languy99

  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 3940
Re: Comodo won't shut down
« Reply #11 on: October 19, 2010, 09:49:02 PM »
video is done, check it out and let me know if it works for you. I also give you verbal instructions on how I uninstall CIS http://www.youtube.com/watch?v=rdI87YbVnoc
http://www.youtube.com/languy99

Software Reviews for all.

Follow me on Twitter http://twitter.com/#!/languy99

Offline bigalx58

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Comodo won't shut down
« Reply #12 on: October 20, 2010, 12:33:52 PM »
The video was informative, but it didn't provide a solution to the shutdown problem. 

Offline languy99

  • Global Moderator
  • Comodo's Hero
  • *****
  • Posts: 3940
Re: Comodo won't shut down
« Reply #13 on: October 20, 2010, 12:49:44 PM »
what you should follow is how i uninstall cis
http://www.youtube.com/languy99

Software Reviews for all.

Follow me on Twitter http://twitter.com/#!/languy99

Offline twerp

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Comodo won't shut down
« Reply #14 on: October 20, 2010, 01:56:55 PM »
I've been having the same problem of losing the UI, and the shutdown freeze due to the firewall not responding too.

I've uninstalled, cleaned the registry and reinstalled 'comodo firewall only' with no improvement.

I use AVG free on an XP home sp3 system.

This is making me paranoid, i never know whether it's working or not!

 

Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek